Un dels radars instal·lats a València posa més de 1.600 multes en dos setmanes

El radar situat en l'avinguda Pius XII acumula 1.638 multes en 13 dies, enfront de les 129 sancions del de l'avinguda del Cid.
Túnel a València | Google Maps

 

Després de dos setmanes en funcionament, els radars de velocitat situats als túnels de València s'han conegut dades sobre les infraccions registrades pels aparells en els dos punts on actualment es troben instal·lats.

 

Segons informava Levante-EMV, en el cas del radar situat en l'avinguda Pius XII acumula 1.638 multes en 13 dies, una xifra que contrasta totalment amb la registrada a l'avinguda del Cid, on el radar ha posat un total de 129 sancions.

 

Aquestes dades tan desequilibrades podrien tindre la seua explicació en la velocitat que solen portar els conductors en el túnel de Pius XII, en l'entrada a la ciutat des de la Pista d'Ademús. Així, la velocitat mitjana al pas per aquest tram controlat pel radar sol estar en 86 quilòmetres per hora. A més, segons apunta Levante, la zona també compta amb diverses zones d'oci, fet que també influiria en les velocitats mitjanes elevades.

 

Pel que fa a les 129 infraccions registrades en l'avinguda del Cid, on la velocitat mitjana se situa en 76 km/h, es tracta de xifres més properes al que s'esperava per part de la Policia Local de València.

 

En funcionament des del passat 8 de febrer

Aquests radars van començar a funcionar aquest mateix mes, el passat dia 8 de febrer, divendres.

 

Els aparells van ubicats en unes cabines que el consistori va instal·lar el passat novembre en túnels de la ciutat. Les zones d'ubicació de les cabines fixes són el túnel de l'avinguda Corts Valencianes, el túnel de la Ronda Nord, en sentit cap al mar, el túnel de l'avinguda del Cid i el túnel de l'autopista del Saler. Com que hi ha dos aparells, aquests aniran alternant-se entre les quatre localitzacions.

 

El funcionament dels aparells és semblant al dels radars portàtils que posseeix la Policia Local de València. L'objectiu de la instal·lació dels radars és reduir el volum d'accidents, sobretot en zones com els túnels, on poden tindre lloc sinistres de més gravetat.

 

Amb la instal·lació d'aquests radars fixos que aniran alternant-se, els radars de la Policia han pogut destinar-se a altres funcions, en accessos a la ciutat o zones d'oci. Anteriorment aquests radars mòbils cobrien zones com la ronda nord, el bulevard sud i la zona del vell llit del Túria.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram