Detingut José María Corbín, cunyat de Rita Barberá, en una operació anticorrupció a l'Ajuntament de València

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil està portant a terme aquest operatiu.
Imatge d'arxiu | Cedida

 

Aquest matí està desenvolupant-se una operació contra la corrupció a l'Ajuntament de València durant l'etapa del Partit Popular al capdavant del consistori.

 

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil està portant a terme aquest operatiu, en el qual estan sent detingudes diverses persones, entre elles José María Corbín, advocat i cunyat de la difunta exalcaldessa de la ciutat, Rita Barberá. També hi ha diverses persones investigades.

 

La Fiscalia Anticorrupció està dirigint aquesta operació des de primera hora del matí d'aquest dimarts, amb diversos registres en domicilis i despatxos. Segons sembla, podria tractar-se d'una presumpta trama de cobrament de comissions a canvi d'adjudicacions d'obres per part de l'anterior Ajuntament. L'abast de la trama seria de diversos milions d'euros.

 

Segons apunta Las Provincias, entre les persones investigades figuren les dos filles del mateix Corbín, així com diferents empresaris i empreses que podrien estar implicats en la trama. Algunes d'aquestes empreses continuen treballant amb l'Ajuntament de València actualment.

 

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha confirmat que l'operació s'ha desplegat arran d'unes "denúncies que va rebre en el seu moment la Fiscalia Anticorrupció i s'ha ordenat a la unitat de crim organitzat de la Guàrdia Civil que es detinga a diverses persones i es practiquen diversos registres, tant en algun despatx d'advocats com en altres seus".

❗Notícia en ampliació. La redacció de València Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@valenciadiari.com, per Facebook a ValenciaDiari, per Twitter a @ValenciaDiari o per WhatsApp o Telegram al info@valenciadiari.com.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!