Detinguts a València tres menors que van torturar dos joves i matar un d'ells a Lió

Els detinguts són tres menors d'edat d'origen algerià.
Imatge d'arxiu | Policia Nacional

 

La Policia Nacional ha detingut a València a tres menors d'edat d'origen algerià com a presumptes autors de tortures a dos joves, que van provocar la mort d'un d'ells, el passat 5 de març a Lió, a França, segons ha informat Levante-EMV. Els detinguts, a més, van gravar les tortures en vídeo i van compartir el contingut a les xarxes socials.

 

La detenció a terres valencianes es va produir el passat 7 de març, quan els tres menors van intentar colar-se al Metro de València sense pagar bitllet.

 

En tractar-se de menors que havien arribat com a menors estrangers no acompanyats a Espanya mesos enrere, es van comunicar els fets a la Fiscalia de menors de València. Es pensa que tenen 15, 16 i 17 anys, segons les anàlisis fetes als tres quan van arribar a la península.

 

A causa d'aquest altercat va ser destapat el crim de Lió. Els joves tenien marques de ferides a les mans i sang a les botes, el que indicava que havien estat vinculats a algun succés. A més, es van negar a què se'ls recolliren mostres d'ADN.

 

En ser identificats, els agents van conéixer l'existència del vídeo on havien gravat les brutals tortures a través d'un centre de menors de Múrcia, on havia estat un dels menors i s'havia escapat feia uns mesos. Aquest centre coneixia el vídeo perquè havia sigut enviat per un antic company d'un dels acusats des de França.

 

El cas està en mans del grup d'Homicidis de la Policia nacional de València, qui ha de confirmar que els joves detinguts són els autors dels fets, així com esclarir tota la situació. Als tres menors se'ls acusa d'assassinat, tortures, detenció il·legal i pertinença a banda criminal. Els tres seran posats a disposició de l'Audiència nacional.

 

Brutals tortures gravades en vídeo

Les imatges que els presumptes autors dels fets van gravar a Lió mostren tortures a dos joves en un pis. Una de les víctimes es troba lligada a una cadira amb una corretja de gos i pateix diverses punyalades al cap.

 

L'altre jove torturat apareix en les imatges a terra, sense moure's, ple de sang, mentre li peguen una patada al cap i l'estómac i li fan nous talls. Tot el terra està ple de sang.

 

Les imatges en vídeo van ser, a més, publicades per xarxes socials. Aquest fet es coneixia dies després que foren trobades les dos víctimes, una d'elles morta i l'altra greument ferida.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!