ÚLTIMA HORA

🔴 Un accident provoca grans retencions en l'A-7

Les Falleres Majors i la corporació municipal visiten els tallers de la Ciutat Fallera

L'alcalde, el regidor Pere Fuset i altres membres de la Corporació han visitat, amb les Falleres Majors de València, diferents tallers de la Ciutat de l'Artista Faller.
Imatge de la visita als tallers | Ajuntament de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat pel regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, les Falleres Majors 2019, Marina Civera i Sara Larrazábal, les Corts d'Honor, i altres membres de l'equip de govern i de la Corporació, van realitzar ahir el tradicional trajecte pels tallers de la Ciutat Fallera per a conéixer els últims detalls de diferents falles. Durant el recorregut, van visitar el Museu de l'Artista Faller, així com els tallers dels artistes Manuel Algarra i de Latorre i Sanz; aquests últims, encarregats d'elaborar la falla municipal.

"La falla municipal és estupenda i immensa", va dir l'alcalde de València, Joan Ribó, qui va afirmar estar "segur que sorprendrà moltíssim a totes les persones que visiten la plaça de l'Ajuntament, on ja s'està començant a muntar". En aquest sentit, va destacar "la importància del bon treball dels artistes fallers, amb l'objectiu que no estiga tan estacionalitzat i que es puga diversificar".

A més dels tallers dels artistes fallers Manuel Algarra i Latorre i Sanz, la comitiva present en la Ciutat Fallera també va visitar a l'alumnat que cursen el Cicle Formatiu d'Artista Faller, del qual l'alcalde va destacar que "suposa un pas molt important per a consolidar el treball dels artistes".

Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, va explicar que "hem de posar en valor el treball dels artistes fallers". "El treball amb la fusta és purament artesà i complicat, i d'això parla aquesta falla municipal, del procés creatiu que fan els artistes fallers", va explicar. "Hem de situar la festa de les Falles en l'escenari del festival més gran públic d'art al carrer. Per això, assegurem una cremà que aposta de forma decidida pels materials sostenibles", va afegir Fuset.

En paraules de la Fallera Major de València 2019, Marina Civera, "estem encantades amb la falla municipal i tenim moltes ganes de veure-la en la plaça de l'Ajuntament, perquè sabem que lluirà molt la combinació d'arts clàssics i contemporanis que han dut a terme els artistes fallers". En este sentit, el mestre major del Gremi d'Artistes Fallers, José Ramón Espuig, va destacar que "la falla municipal és espectacular" i espera "que agrade a tothom que la visite".

Durant la jornada d'ahir, varen visitar el Museu de l'Artista Faller, així com els tallers dels artistes fallers Manuel Algarra –de la falla Almirant Cadarso - Comte d'Altea– i de Latorre i Sanz, encarregats d'elaborar la falla municipal d'enguany. La falla, que porta el nom de Procés Creatiu, està dissenyada per estos artistes fallers, amb la col·laboració del duo artístic Pichiavo. A partir de figures de l'art clàssic grecoromà, els artistes reflexionaren "sobre el valor artístic i el poder social que presenten les Falles reivindicant el seu lloc en la història de l'art". Com a fruit de la col·laboració de Pichiavo, s'aprecia una "clara vinculació" amb la cultura contemporània.

A la visita a estos tallers d'artistes fallers també van assistir altres membres de la Corporació. Per part de l'equip de Govern, la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano i el regidor de Comerç, Carlos Galiana; del Grup Ciutadans, van acudir el seu portaveu, Fernando Giner, i la regidora Mª Amparo Picó, i del Grup Popular, el seu portaveu, Eusebio Monzó, i els regidors Alfonso Novo, Félix Crespo i Mª Àngels Ramón-Llin.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"De Bisbal a Crystal Fighters, els Concerts de Vivers reuneixen 30 intèrprets "per a tots els gustos"" "ATENCIÓ: 200 nous autobusos híbrids per renovar la flota de l'EMT de València"