Una femella de mangabey procedent de Jerez s'integra amb èxit a Bioparc

'Torcuata', de 5 anys, ja gaudeix de l'ampli recinte exterior juntament amb el mascle Vito i les femelles Juanita, Hope i Nasha.
La femella de mangabey de coroneta blanca | BIOPARC

 

Una femella de mangabey de coroneta blanca que va arribar el mes de novembre passat des del Zoo Botànic de Jerez s'ha integrat amb èxit en el grup reproductor de Bioparc. Es tracta d'una de les espècies de primats africans més amenaçades, segons ha informat el parc valencià en un comunicat.

'Torcuata', de 5 anys, ja gaudeix de l'ampli recinte exterior juntament amb el mascle Vito i les femelles Juanita, Hope i Nasha. El seu paper serà clau amb la integració en aquest important grup reproductor on ja s'han aconseguit quatre naixements.

Bioparc València recrea fidelment els boscos d'Àfrica Equatorial i en un dels característics recintes multiespècie podem contemplar als goril·les mascles amb els mangabeys, també anomenats "monos de la ratlla en l'ull" per les particulars parpelles blanques, els moviments de les quals els permeten comunicar-se, i també utilitzen vocalitzacions per a informar de possibles perills.

En la natura la seua distribució geogràfica està restringida a la part nord del golf de Guinea en la costa occidental d'Àfrica, una zona "calenta" per la seua biodiversitat on la Fundació Bioparc col·labora en un projecte internacional per a la seua conservació, segons les mateixes fonts.

El seu pelatge de color marró fa destacar els seus membres inferiors de color blanc i, de locomoció quadrúpeda, ja que passen un 70% del temps en terra. Destaquen igualment les seues poderoses mandíbules que utilitzen per a partir les corfes de fruits secs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: La Bonoloto cau a dos localitats de la Comunitat" "URGENT: No s'autoritzen les paelles en La Punta per no comptar amb els requisits"