La germana de Rita Barberá i les seues filles, investigades pel suposat cobrament de comissions

El total d'investigats se situa actualment en dotze persones.
Imatge d'arxiu d'Asunción Barberá, germana de Rita Barberá | EFE

 

La germana de la difunta exalcaldessa de València, Rita Barberá, i esposa de l'advocat José María Corbín, Asunción Barberá, així com les seues tres filles estan sent investigades pel Jutjat d'Instrucció número 13 en el marc de l'operació pel suposat cobrament de comissions il·legals a contractistes de l'Ajuntament de la ciutat en l'etapa de govern del PP.

 

En aquesta operació estan detinguts des d'ahir dimarts José María Corbín, cunyat de Rita Barberá i advocat de l'exsecretària del grup popular de l'Ajuntament de València Mari Carmen García-Fuster, i el seu soci Diego Elum.

 

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han registrat aquest dimecres el domicili d'Elum a la urbanització el Tossalet de Xàbia (la Marina Alta) i a continuació han procedit al registre del xalet de Corbín en aquesta mateixa urbanització, que continuava a última hora del matí.

 

El total d'investigats, que ha oscil·lat en les últimes hores i encara canviarà, han advertit les mateixes fonts, se situa actualment en dotze persones.

 

La xifra de la qual es va poder apropiar Corbín a través de les suposades gestions il·lícites es desconeix, és ràpid per a quantificar-la, insisteixen les mateixes fonts, encara que "és important",

 

Aquest suposat cobrament de comissions a contractistes de l'Ajuntament de València (adjudicataris d'obra pública però també d'altres serveis) s'emmarca exclusivament en el període en el qual Rita Barberá va estar al capdavant del Consistori, segons els investigadors.

 

En les últimes hores els agents de la UCO han registrat, almenys, l'habitatge i el despatx de Corbín, i una altra desena d'empreses implicades en aquesta presumpta trama de corrupció relacionada amb el cobrament de comissions a canvi d'obra pública i en la qual Corbín, segons les fonts consultades, tenia el paper de mediador.

 

Entre altres empreses, els agents van estar en la Central Operativa de Sanejament, dependent de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València.

 

Entre les últimes actuacions com a advocat de Corbín està la defensa de l'exsecretària del grup popular a l'Ajuntament de València Mari Carmen García-Fuster, processada en el marc d'una investigació per blanqueig de capitals i delicte electoral.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!