La Guàrdia Civil deté a cinc persones i intervé 475 quilos de cocaïna en el Port de València

Dels cinc detinguts, tres són valencians, un és de nacionalitat colombiana i altre d'origen albanés.
Tres de los detenidos son guardia civiles en activo y otro esta retirado | EspañaDiario

 

El passat dilluns, la Guàrdia Civil detenia a cinc persones i confiscava 475 quilos de cocaïna en el marc d'una operació contra el narcotràfic al Port de València.

L'operatiu, posat en marxa la nit de dilluns i realitzat de forma conjunta amb la Direcció Adjunta de Vigilància Duanera (DAVA), va permetre detindre a cinc homes, que serien membres, presumptament, d'una banda dedicada al narcotraficant, quan intentaven recuperar en el Port la droga amagada en contenidors procedents de Costa Rica.

Dels cinc detinguts, tres són valencians, un és de nacionalitat colombiana i altre d'origen albanés.

Pel que fa al carregament de 475 quilos de cocaïna, va arribar al port de València a través del mètode del "ganxo perdut", que consisteix en ocultar la droga dins una càrrega legal en el lloc des del qual s'envia la mercaderia, seleccionant un contenidor quan aquests ja estan carregats. Tant l'importador com l'exportador del producte legal que es troba dins els contenidors no arriben a tindre coneixement d'aquest fet.

Posteriorment, una vegada la càrrega arriba a la seua destinació, la droga és recuperada en el Port abans que la mercaderia complete el seu trajecte.

Els detinguts van intentar eixir del Port amb tres camions, un dels quals portava la cocaïna, mentre els altres actuaven com a pantalla per a protegir-lo. Tot i això, els agents van intervindre, detectant i confiscant la droga, i detenint als cinc camioners.

Tots ells eren enviats a presó aquest dimecres, després de prestar declaració, acusats de participar en una operació de narcotràfic a gran escala.

Segon colp al narcotràfic en el Port de València en un mes

Aquesta operació contra el narcotràfic s'ha produït després que el passat mes de febrer fóra interceptat un altre carregament de cocaïna al Port de València.

En aquell cas es van confiscar fins a 409 quilos de droga, enviats al Port de València amb el mateix mètode del "ganxo perdut". El carregament procedia de l'illa d'Antigua i Barbuda i abans d'arribar a València havia fet escala a Haití.

En aquesta operació no es van produir detencions, ja que la droga va ser trobada durant una revisió, abans que els narcotraficants pogueren intervindre per a recuperar-la del contenidor.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Les estacions de Xàtiva i Colón es tancaran unes hores per seguretat durant la vaga del 8M" "ATENCIÓ: Agredeix a l'examinador de Tràfic després de suspendre'l per saltar-se un stop"