Investiguen la mort d'una dona després de dinar en un restaurant de València

El seu marit i el seu fill també van emmalaltir, i s'han detectat altres set casos de persones afectades però amb símptomes lleus.
Imatge d'arxiu | Generalitat Valenciana

 

La Conselleria de Sanitat ha obert una investigació per a esclarir les causes de la defunció, diumenge passat, d'una dona de 46 anys que va morir després d'haver menjat en un restaurant de la ciutat de València. El seu marit i el seu fill, de 12 anys, també van emmalaltir i, a més, s'han detectat altres set casos de persones afectades però amb símptomes lleus que evolucionen favorablement.

 

Així ho ha confirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui ha lamentat la mort de la dona i ha recalcat que "s'ha posat en marxa tot el protocol" que s'aplica en aquests casos. En aquest sentit, ha detallat que "s'ha fet una primera inspecció en l'establiment i sembla que tot està normal i ara es realitzaran les proves analítiques als productes alimentaris".

 

La titular de Sanitat, que ha realitzat aquestes manifestacions als mitjans, ha agregat que a partir d'aquest moment, Salut Pública s'ocuparà dels controls i la investigació per a determinar la causa i, per això, ha instat a "esperar que concloguen" aquestes investigacions.

 

Per part seua, fonts de la Conselleria han especificat que el brot de toxiinfecció alimentària es va declarar diumenge passat, 17 de febrer, amb tres casos d'una mateixa família a València.

 

Símptomes

Els malalts van presentar símptomes --vòmits i diarrea-- el dia 16 de febrer, dissabte. Dos d'ells, pare i fill --aquest últim un menor de 12 anys--, van evolucionar bé i es van recuperar. No obstant això, el tercer cas, una dona de 46 anys, amb vòmits profusos, va morir en la matinada del dissabte al diumenge en el seu domicili.

 

Els tres casos presentaven l'antecedent comú de consum d'aliments en un restaurant de València el dissabte dia 16 al migdia. A més, en la investigació que s'està realitzant s'han detectat altres set casos amb simptomatologia molt lleu, principalment vòmits i amb bona evolució, probablement relacionats amb el mateix restaurant. Aquestes persones evolucionen favorablement.

 

Inspectors de seguretat alimentària van realitzar el dia 18 de febrer una visita d'inspecció a l'establiment on va tindre lloc el menjar a l'efecte d'estudiar les condicions d'aquest, el qual es trobava sense activitat en aqueix moment, i no van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la toxiinfecció alimentària.

 

Així mateix, es va procedir a la recollida de mostres d'algunes matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació, que s'estan analitzant actualment, apunten.

 

La informació l'ha avançada el diari 'Levante-EMV', que explica que la família va acudir a aquest restaurant "de luxe" a una celebració i va demanar un menú degustació, el que suposa que van prendre els mateixos aliments. Els tres van patir episodis intensos de vòmits i diarrea que la dona no va poder superar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!