Llum verda al projecte de conversió en zona de vianants de la plaça de la Reina de València

La Plaça comptarà amb 115 exemplars arboris front als 53 actuals.
Leer en español
Simulació de la futura plaça de la Reina | Ajuntament de València

 

La Comissió Municipal de Patrimoni de l'Ajuntament de València ha emés un dictamen favorable al Projecte de Reordenació de la plaça de la Reina, que inclou la seua conversió en zona de vianants.

 

Durant estos mesos s'han presentat propostes de modificació al projecte original per a adequar-lo als requeriments del Pla Especial de Protecció dels Béns d'Interés Cultural de la zona central de Ciutat Vella, segons ha informat el consistori en un comunicat.

 

Entre estes propostes es podrien destacar la major evocació de l'espai ocupat per les illes de cases històriques situades entre la Catedral i els carrers Corretgeria i Cabillers; així com una major percepció de la Portada Barroca o dels Ferros de la Catedral i de l'antiga plaça del Micalet.

 

Per a açò, s'ha modificat la disposició, divisió en peces i combinació de colors del paviment d'estos entorns, així com s'ha densificat la vegetació que emmarca l'aproximació a estos.

 

El projecte definitiu de l'equip integrat per Tomás Llavador Arquitectos e Ingenieros S.L; Escario Arquitectos SAP; Auraval Ingenieros S.L i Maria Antonia Izquierdo Caballero, Unión Temporal de Empresas, indicarà també en el paviment el traçat de l'antiga muralla romana.

 

De la mateixa manera, la disposició i tipologia de les pèrgoles desmuntables que generaran ombra sobre el centre de la plaça en les èpoques de l'any en què siga necessari serà finalment quadrada i permetrà evocar l'itinerari de l'antic carrer de la Punyaleria.

 

La Plaça comptarà amb 115 exemplars arboris front als 53 actuals, la qual cosa generarà, junt a les pèrgoles, una superfície d'ombra en la Plaça de 1317,5 metres quadrats, el que suposa un increment del 419% sobre l'ombra actual. A més, comptarà amb un volum de terra vegetal de 1725 metres cúbics.

 

A partir d'ara, i després de la presentació del projecte definitiu recollint totes les propostes aprovades, es remetrà a l'Oficina de Supervisió de Projectes per a la seua posterior aprovació per la Junta de Govern Local, tràmit imprescindible per a començar el procés de licitació per a la contractació de l'obra.

 

Per a l'emissió del dictamen, la Comissió municipal de patrimoni ha comptat també amb la presència d'un representant de la Direcció Territorial d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, així com dels serveis municipals de Gestió de Centre Històric i de Projectes urbans.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!