València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Una marea morada invadix València per a reivindicar que "el contrari del feminisme és ignorància"

Milers de dones i homes recorren des de les 18.00 d'aquesta vesprada les principals vies de la capital
Imatge d'arxiu d'una manifestació el dia de la dona | Cedida 

 

Una multitudinària manifestació plena els carrers del centre de València en defensa de la igualtat entre homes i dones i per a reivindicar el feminisme com "el contrari de la ignorància". Milers de dones i homes recorren des de les 18.00 d'aquesta vesprada les principals vies de la capital valenciana i abarroten el carrer Colón i el carrer Xàtiva, encara que han estat presents tot el matí pel centre de València i per la mascletà. La marxa continuarà fins a les Torres de Serrans.

 

Entre els càntics que s'han pogut escoltar en la marxa es troben "No és no, la resta és violació", "Sola, borratxa, vull arribar a casa", "Els carrers seran sempre nostres". Les manifestants porten multitud de cartells amb consignes feministes com "El patriarcat ens dona patriarcades", "Girls just wanna have fun-damental rights" (en referència a la cançó de Cyndi Lauper) i "El contrari al feminisme és ignorància". Totes estes frases i moltes més les hem pogut llegir durant la manifestació d'este 8 de març.

 

El manifest de la Comissió 8 de març, amb el títol 'Enfront de la barbàrie, lluita feminista', denúncia que els treballs de cures estan "menyspreats" i els volen posar "en el centre" de la societat, a més d'exigir "corresponsabilitat en la llar i els plens drets de ciutadania, el dret a cuidar i ser cuidades".

 

En la mateixa línia, rebutja les condicions d'"explotació i esclavitud" de les dones i defensa construir estratègies de consum alternatives, que ajuden a crear "un món social i laboralment més just, més respectuós amb el medi ambient i amb la vida de les persones".

 

En aquest context, subratlla les discriminacions i violències en el treball i denúncia que ser dona és "la principal causa de pobresa"; la violència patriarcal, mentre que la llei d'estrangeria, que és "racisme institucional". "Als quals protagonitzen aquesta ona reaccionària i patriarcal, les dones responem amb aquest tsunami feminista. Ni un pas enrere en els nostres drets!".

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!