El Metro nocturn de València amplia des de demà la freqüència de trens i l'horari de servei

La millora es posarà en marxa demà mateix i suposarà la incorporació de 23 noves circulacions de metro i 10 de tramvia.
Imatge d'arxiu del metro de València | Cedida

 

El servei de Metro nocturn de València augmentarà la seua freqüència de trens, i ampliarà el seu horari de finalització a les 3 de la matinada. Així ho ha anunciat davant els alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador, aquest matí.

 

Per a poder incorporar aquestes millores al servei públic nocturn de Metro s'incorporaran un total de 56 nous treballadors a ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), dels quals 44 ja estan en plantilla. Aquesta ampliació és possible, segons assenyalava la consellera, per la subvenció de 3 milions d'euros procedent del Govern.

 

La millora es posarà en marxa demà mateix i suposarà la incorporació de 23 noves circulacions de Metro (passant dels 40 que hi havia fins ara, a 63), i de 10 noves circulacions de tramvia (passant de 25 a 35).

 

En el cas de les línies que es dirigeixen a les estacions d'Aeroport, Torrent, Empalme i Marítim Serreria, la freqüència dels combois oscil·larà entre els 10 i 20 minuts. En el cas dels trens amb destinació Alboraia, tindran una freqüència d'entre 15 i 30 minuts. En el cas dels que es dirigeixen a Paterna i Seminari, la freqüència serà cada 40 minuts.

 

Cada 80 minuts hi haurà servei de metro en el cas d'estacions com Bétera, Llíria, Picassent, Rafelbunyol i Riba-roja del Túria.

 

En marxa des del passat mes de desembre

El servei de metro i tramvia nocturn de València i la seua àrea metropolitana es va posar en marxa el passat 14 de desembre de 2018. El servei, tot i tindre bona acollida, no s'ha desenvolupat de forma plena a causa de les aturades que es van convocar per part dels sindicats de FGV, com també passava amb el servei de transport públic diürn.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!