València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Metrovalencia tancarà per seguretat les estacions de Xàtiva i Colón de 13.30 a 19 hores durant la vaga del 8M

FGV aconsella als usuaris que consulten els horaris de pas dels trens i tramvies.
Imatge d'arxiu del Metro de València | Cedida

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha anunciat que aquest divendres tancarà les estacions de Xàtiva i Colón, de 13.30 a 19.00 hores, per motius de seguretat, durant la jornada de vaga del 8 de Març, en coincidir tant amb l'horari de la mascletà com de la manifestació que recorrerà el centre de València.

 

FGV oferirà un 25 per cent del seu servei habitual en Metrovalencia i el TRAM d'Alacant amb motiu de la vaga de 24 hores convocada el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. Aquests serveis mínims han estat establerts per la Direcció General de Treball i de Benestar Laboral de la Generalitat.

 

Per tant, Metrovalencia i TRAM d'Alacant posaran en circulació un de cada quatre serveis ordinaris. FGV ha acordat tancar, per motius de seguretat, les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia de 13.30 a 19.00 hores, en coincidir en aquesta jornada tant els desplaçaments massius per a la mascletà de la Plaça de l'Ajuntament com per a l'inici d'una de les manifestacions del 8M, que comença al carrer Xàtiva, entre Renfe i la Plaça de Bous.

 

Aquesta decisió està avalada per un informe tècnic elaborat per FGV que destaca que la previsió d'usuaris per a aquests esdeveniments "supera en excés la capacitat de transport oferit amb motiu de la vaga en les dos estacions".

 

L'any passat es van arribar a comptabilitzar el 84% de viatgers d'un dia laborable ordinari, amb puntes de fins a un 111%, "amb la peculiaritat que més del 70% del total dels desplaçaments de Metrovalencia al llarg d'aquesta franja horària van tenir com a origen o destinació Xátiva o Colón", d'acord amb el document.

 

A causa d'això, s'apunta que, amb un 25% de la capacitat del servei, "no resulta viable prestar-ho sense tenir una excessiva massificació constant de persones en l'andana, que impediria la sortida dels viatgers dels trens que anaren arribant i parant", ha explicat la Generalitat en un comunicat.

 

Al llarg de la resta del dia, també es poden produir percentatges que aconseguisquen "en alguns moments" el 94% d'ocupació. Davant això FGV, pels mateixos motius de seguretat, "podrà restringir temporalment l'entrada en aquelles estacions subterrànies de Metrovalencia i TRAM d'Alacant en les quals es produïsquen aglomeracions en les andanes, per a ser reobertes com a les massificacions desapareguen".

 

Reforç de seguretat privada i Policia

Entre els acords aconseguits, es contempla també que l'empresa pública reforce en un 400% la presència de seguretat privada en les instal·lacions de València i Alacant. A més, s'ha posat en contacte amb la Delegació del Govern per a sol·licitar que destine el nombre més gran possible d'agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per a controlar la situació.

 

FGV aconsella als usuaris que consulten els horaris de pas dels trens i tramvies. La resolució de la Direcció General de Treball i de Benestar Laboral assenyala que, quant al personal pertanyent als Serveis de Manteniment, Instal·lacions Fixes i Tallers, tenint en compte la naturalesa d'aquests serveis, es considera "imprescindible" establir uns serveis mínims d'un 25% i que en tot cas es garantisca un mínim de dues persones en les Brigades d'Atenció Permanent.

 

D'altra banda, per als Serveis d'Atenció al Client, Centrals Telefòniques i Registre General, es garantirà la presència d'una persona que permeta oferir informació als usuaris i usuàries d'aquest mitjà de transport i la presentació de qualsevol document per la ciutadania, respectivament.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!