Museus i llocs històrics municipals seran gratis el dijous pel Dia Internacional dels Monuments

Imatge de les Torres de Serrans | València Diari

 

Els monuments i llocs històrics de València, així com dels museus gestionats per la Regidoria de Cultura i els tres que depenen de Cultura Festiva estaran oberts de forma gratuïta aquest dijous.

L'Ajuntament celebra, amb aquesta jornada de portes obertes i un programa d'activitats culturals, el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, aprovat per la UNESCO a proposta de ICOMOS (Internacional Council of Monuments and Sites), ha informat el consistori en un comunicat. La celebració es prolongarà fins al dissabte 20 d'abril. Entre les propostes programades s'inclouen, per exemple, visites guiades a la muralla islàmica que, organitzades pel Museu d'Història de València i el Museu Històric, s'han de reservar per telèfon.

Amb reserva prèvia també es pot sol·licitar una visita a les Torres de Serrans i a les de Quart, o participar en la ruta 'Al voltant de l'Almoïna', que inclou un recorregut pels monuments situats al voltant d'aquesta plaça i que tenen relació amb les excavacions arqueològiques i amb les troballes que es van produir.

Les iniciatives per a celebrar el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, que es desenvolupen, amb caràcter gratuït i per a tots els públics, des d'ahir, també contempla, per exemple, el lloguer gratuït de 150 autoguies a la Llotja, per a les cinquanta primeres persones que les sol·liciten d'11 a 12 h, de 13 a 14 h i de 17 a 18 h.

El Museu de Ciències Naturals, on s'ha presentat el llibre 'Animals inanimats: Rutes escultòriques per la ciutat de València' que descobreix les escultures d'animals que habiten als Jardins del Real i en els de Monfort, es desenvoluparà el taller de dibuix i pintura sobre la interpretació de la naturalesa, a càrrec de Juan Mariano Balibrea, autor de l'exposició temporal 'No podran detindre la primavera', actualment en exhibició al museu.

La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, que ha indicat que amb motiu d'aquesta celebració també s'han dut a terme rutes per a conéixer 'Testimonis de la guerra civil', des del refugi antiaeri de l'Ajuntament, passant pels monòlits que marquen llocs de la memòria i fins al refugi del carrer Serrans, ha explicat que "l'objectiu d'aquestes iniciatives és promoure el patrimoni cultural".

A més, es tracta d'una oportunitat per a "generar consciència sobre la seua diversitat, rellevància i vulnerabilitat, així com de la necessitat de preservar-ho i els beneficis que comporta la seua conservació".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"L'incendi de Notre Dame seria "impossible" en la catedral de València" "COMPARTIU: Busquen a un ancià de 80 anys desaparegut a València"