Naixen dos bessons de ximpanzé en Bioparc València

Els dos ximpanzés van nàixer el passat 14 de febrer.
Imatge de la mare ximpanzé amb un dels bessons | Bioparc

 

Malin, una de les ximpanzés del Bioparc València, va donar a llum el passat 14 de febrer a dos bessons mentre es trobava en el recinte exterior.

 

L'equip tècnic ja es trobava en alerta per l'avançat estat de gestació i va posar en marxa el protocol, que inclou condicionar els recintes interiors per a garantir el benestar de la mare. L'objectiu és facilitar el part donant accés a l'interior per a proporcionar el màxim de tranquil·litat a tot el grup.

 

Sabent a més que Malin és una mare experimentada, a partir d'aquest moment es va mantindre la vigilància i tot transcorria amb naturalitat. La sorpresa va sorgir quan els cuidadors van observar que hi havia dos placentes i van veure que la femella portava a dos bebés amb els seus respectius cordons umbilicals.

 

El moment es va viure amb una mescla de nerviosisme i alegria perquè és un fet veritablement insòlit i requereix gran destresa i cura per part de la femella que ha d'atendre a les dos cries acabades de nàixer.

 

 

Amb la lògica cautela per les complicacions que implica aquesta doble criança, des de llavors tot està transcorrent amb normalitat i els dos bebés es troben estables, si bé continua sent molt important supervisar l'evolució.

 

S'ha pogut constatar que els dos xicotets mamen i que la femella té llet en tots dos pits. El fet de trobar les dues placentes evidencia que són bessons i, encara que se'ls diferencia clarament pel color de les seues orelles --un les té fosques i l'altre clares, encara no s'ha pogut determinar el sexe.

 

Aquest naixement confirma l'èxit en els treballs de conservació exsitu --en Bioparc València i Bioparc Fuengirola-- i in situ, a través de la Fundació Bioparc al Senegal, a l'empara de l'Institut Jane Goodall, amb aquesta subespècie des dels seus inicis.

 

Els bessons nascuts en Bioparc València pertanyen a la subespècie de ximpanzé més amenaçada de les quatre que existeixen en el món. Bioparc València suma aquest èxit a altres naixements del grup reproductor consolidat de la subespècie Pan troglodytes verus amb què compta el parc. L'anterior va ser el xicotet Coco de tan sols 7 mesos.

 

El grup valencià està format per un mascle de 31 anys, Moreno, cinc femelles i la seua prole: Malin de 29 anys i Py de 15 anys, que van arribar de Boras Djurpark (Suècia); 3 germanes procedents de Bioparc Fuengirola, Eva de 23 anys, Natalia de 15 anys i Noelia d'11 anys, que és la mare de Coco.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!