València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Oberts el carril bici del Pont de Campanar i el d'Avinguda Suècia de València, que s'allargarà fins a Primado Reig

El regidor de mobilitat sostenible, Giuseppe Grezzi, ha anunciat el nou eix que s'allargarà fins a Primado Reig
Imatge d'un ciclista al carril bici de València | Cedida

 

 

L'eix ciclista de 850 metres que uneix el Pont de les Flors amb l'avinguda Blasco Ibáñez per General Gil Dolz i l'avinguda Suècia, i el vial de 215 metres que uneix avinguda Maestro Rodrigo amb Petxina pel Pont de Campanar, s'han obert al públic aquest dilluns al matí, segons ha informat l'Ajuntament, que a més ha avançat que el d'avinguda Suècia continuarà fins a Primado Reig.

 

L'eix ciclista General Gil Dolz-Avenida Suècia, sobre calçada, bidireccional i segregat, se situa en el lateral esquerre en el sentit del trànsit motoritzat i «suposa una millora de l'itinerari per als vianants en situar un nou pas de vianants a l'altura del carrer Micer Mascó r i una de les entrades a l'estadi de Mestalla», han assenyalat des del consistori.

 

També ha suposat el desplaçament del pas ja existent en Blasco Ibáñez -entre avinguda Suècia i Gascó Oliag- que permet ara un recorregut recte, tant per a ciclistes com per a vianants, a l'hora de travessar l'avinguda Blasco Ibáñez.

 

En Avinguda Suècia sentit Albereda, es mantenen els dos carrils de circulació de Blasco Ibáñez al carrer Arts Gràfiques, encara que l'esquerre passa a ser d'ús exclusiu per a l'accés a l'aparcament del Mestalla. Mentre que entre els carrers Arts Gràfiques i Misser Mascó  es queda un carril lliure, igual que entre els carrers Doctor Juan Reglá i Micer Mascó  sentit avinguda Blasco Ibáñez.

 

Segons ha avançat el regidor de Mobilitat Sostenible Giuseppe Grezzi, el servei de Mobilitat «ja té previst i dissenyat completar aquest eix per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal fins a l'aulari de la Universitat de València (UV) emplaçat al carrer Gascó Oliag on connectarà amb el futur eix ciclista de Primacial Reig».

 

Aquesta actuació, que es realitzarà una vegada es renove l'asfaltat de Gascó Oliag per part del servei de manteniment d'Infraestructures, comportarà una millora també de la mobilitat per als vianants amb la creació d'un nou encreuament semaforizado en l'encreuament de l'Avinguda Menéndez Pelayo i Gascó Oliag entre l'Aulari i la Clínica Odontològica de la UV.

 

Olivereta i Campanar, per fi connectats

 

Per la seua part el vial de 215 metres del Pont de Campanar, segregat en la calçada i bidireccional que se situa en el carril dret cap a avinguda Pérez Galdós -en el sentit de la circulació rodada-, suposa per al regidor de Mobilitat Sostenible, «l'esperada connexió de dos districtes tan pròxims com Olivereta i Campanar sorprenentment inconnexos per als seus veïns que volien desplaçar-se amb bicicleta o en vehicles de mobilitat personal per l'absència d'una infraestructura d'aquest tipus».

 

El carril sobre el pont de Campanar dóna continuïtat al ja existent carril bici que circula pels carrers Torres, Democràcia i Petxina, i amb ell són ja onze de quinze ponts que creuen l'antic llit del rio Túria els vertebrats per vials ciclistes. I dels quatre restants, dos d'ells -Monteolivete i Puente de les Glòries Valencianes- estan contemplats en projectes de carrils bici ja aprovats.

 

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!