Les Paelles Universitàries obrin les seues portes assegurant que compleixen els requisits

Els organitzadors asseguren que han complit tots els requisits legals, tot i que l'Ajuntament no ha autoritzat l'esdeveniment.
Imatge d'arxiu de les Paelles Universitàries | Paellas Univesitarias

 

Les Paelles Universitàries de València han obert ja les seues portes per a deu hores ininterrompudes de festa després d'haver assegurat els organitzadors que han complit tots els requisits legals, tot i que l'Ajuntament no ha autoritzat una cita que espera a uns 25.000 joves.

 

En la zona, diverses patrulles de la Policia Local regulen el trànsit, però de moment no hi ha cap activitat restrictiva per part dels agents per a què no es puga accedir a l'enorme recinte envoltat de tanques que s'ha situat enguany en la pedania de la Punta, pròxima a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

 

La denúncia presentada el dimarts per l'associació veïnal de la Punta, on demanava la suspensió cautelar d'aquesta festa, ha sigut arxivada i el jutjat de guàrdia ha considerat que no procedia acordar la paralització sol·licitada, segons fonts judicials.

 

En un comunicat, els organitzadors assenyalen que l'obertura de portes, prevista per a les deu d'aquest matí, "pretén garantir la seguretat i evitar problemes majors d'ordre públic, com els que es podrien produir botellons incontrolats entorn de la Punta o en altres zones de la ciutat com els campus universitaris".

 

"L'esdeveniment compleix escrupolosament amb el que exigeix la llei per a una activitat d'aquestes característiques", insisteix l'organització.

 

Així mateix, assenyala que es compta amb la signatura d'una "declaració responsable amb un certificat OCA (Organisme de Certificació Administrativa), organisme habilitat per l'Administració per a la inspecció i l'emissió de certificació dels establiments públics, activitats o recreatives i espectacles públics, com el que representa el Festival de Paelles Universitàries 2019".

 

"S'han adoptat totes les mesures necessàries per a vetlar pels drets i la seguretat dels estudiants universitaris, així com les mesures de seguretat necessàries cap als veïns i veïnes de la pedania de la Punta", afegeix.

 

L'organització assegura haver comunicat per xarxes socials i en la seua web "la intenció de mantindre l'esdeveniment en les condicions anunciades", convençuda de "la legalitat del procediment i amb bases legals per a la correcta celebració".

 

Per a l'organització "no hi ha millor ubicació per a celebrar aquest esdeveniment que un espai totalment condicionat amb amplis mitjans de seguretat de tot tipus, amb un dispositiu de més de 400 professionals que vetlaran pel bon funcionament de l'esdeveniment, triplicant els efectius necessaris".

 

També ha fet una crida perquè aquest divendres siga "un dia de celebració" i de "demostració de civisme per part de tota la comunitat universitària, que ha vist com en les últimes dates se l'ha insultat i criminalitzat de forma injustificada".

 

Des del Tribunal Superior de Justícia valencià han assenyalat a EFE que la denúncia presentada el dimarts per l'associació veïnal de la Punta on demanava la suspensió cautelar d'aquesta festa ha sigut arxivada.

 

El jutjat de guàrdia que va rebre la denúncia va dictar una provisió en la qual dictaminava que no procedia acordar la mesura cautelar (la paralització de l'esdeveniment) sol·licitada.

 

Segons el TSJCV, eixa denúncia es va repartir posteriorment al Jutjat d'Instrucció número 6, el titular del qual ha arxivat les diligències perquè els fets referits en la denúncia no revesteixen transcendència penal i han de ser substanciats en via administrativa i, en el seu cas, en la jurisdicció Contenciós-Administrativa.

 

La proximitat del Festival a les vies fèrries i a l'horta protegida, així com l'absència d'un estudi de contaminació acústica, són algunes de les raons que han portat a l'Ajuntament a no autoritzar l'acte, que l'any passat va tindre lloc en el municipi de Montcada, a la comarca de l'Horta Nord.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram