La Policia Local troba 26 galls de baralla en un cobert del barri de Natzaret de València

El cobert va ser trobat quan una patrulla inspeccionava un solar per a verificar un abocament d'enderrocs.
Imatge d'alguns dels galls trobats | Policia Local de València

 

Agents de la setena Unitat de Districte Marítim de Policia Local de València han intervingut 26 galls de baralla en un cobert del barri de Natzaret quan realitzaven una inspecció per a verificar un abocament d'enderrocs i van sentir els cloqueig dels animals.

 

Segons ha explicat la Policia Local en un comunicat, els fets van ocórrer al voltant de les 9.00 hores d'aquest dimecres, quan una patrulla inspeccionava un solar per a verificar un abocament d'enderrocs i va trobar un cobert on s'escoltaven els cants de galls.

 

En accedir a l'interior, van trobar els ocells ocults en gàbies al costat d'anabolitzants, productes per a curar ferides patides en baralles, xeringues, proteccions per als espolons, productes energètics i un rifle d'aire comprimit utilitzat presumptament per a rematar galls malferits després de les baralles.

 

La Unitat de Medi Ambient de Policia va traslladar als 26 galls al Centre de Recuperació d'Ocells de Natzaret i les patrulles van decomissar tot el material que van trobar en accedir al cobert.

 

Un corral il·legal amb 77 galls de baralla a València

El passat mes d'octubre de 2018 es reprenia el cas d'un home acusat d'un delicte continuat de maltractament animal, que s'enfrontava a un any de presó per tindre un corral il·legal on criava galls i els manipulava per a posteriorment utilitzar-los en les baralles de galls. L'home tenia el corral en el barri de la Punta. La Patrulla Verda de la Policia Local de València va desmantellar el corral il·legal en maig de 2017. L'acusat tenia un total de 77 galls amb les crestes amputades i potes afilades. L'home tenia a més nombrosos antecedents penals.

 

La Secció de Medi Ambient de la Fiscalia Provincial de València va sol·licitar per al processat una pena d'un any de presó, així com la inhabilitació especial per a l'exercici de la professió, ofici o comerç que tinguera relació amb els animals, i que se li prohibira la tinença d'aquestos pel delicte continuat de maltractament animal.

 

Els fets es remunten a maig de 2017 quan l'acusat criava un total de 134 animals en un corral il·legal annex a la seua vivenda, situada en el barri de la Punta. L'home no tenia autorització administrativa, i el lloc a més es trobava en unes condicions higièniques lamentables. Entre altres animals, 77 eren galls de baralla. La majoria d'ells presentaven ferides, crestes manipulades per amputació, 'espolons' afilats i afaitat de les plomes en zones ventrals i les potes, amb l'únic fi de ser utilitzats en baralles clandestines de galls.

 

Per altra banda, almenys dos dels animals presentaven lesions facials i un altre havia perdut un ull com a conseqüència de les baralles entre ells, segons deia l'escrit del Ministeri Fiscal. El fiscal remarcava que aquestes lesions causaven molt de dolor als animals, alteracions com l'homeòstasi i altres malalties que podien derivar en la mort.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!