El Restaurant Riff reobri demà, quasi un mes després de la intoxicació de 31 clients

El restaurant obri les seues portes després d'estar prop d'un mes tancat al públic.
Imatge d'arxiu | Restaurant El Riff

 

 
El restaurant Riff de València reobrirà demà les seues portes després d'estar prop d'un mes tancat al públic després de la intoxicació alimentària que va afectar 31 clients, un dels quals, una dona de 46 anys, va morir en el seu domicili.

 

Fonts del restaurant amb una estrela Michelin han informat a EFE que a partir de demà "obriran amb normalitat" -en la web ja es poden fer les reserves corresponents-, i també ho faran el diumenge i el dilluns, en plenes festes de Falles.

 

El Riff va tancar les seues portes després de la mort d'una dona la matinada del 17 de febrer, hores després d'haver dinatt en el restaurant junt amb el seu marit i fill, que també van patir els símptomes d'una possible toxiinfecció alimentària, dels quals es van recuperar.

 

El restaurant també va haver de cancel·lar els sopars especials que tenia programades amb motiu del València Culinary Festival, que es va celebrar del 25 de febrer al 10 de març.

 

La Conselleria de Sanitat va obrir aleshores una investigació i tècnics d'aquest departament de la Generalitat van recollir mostres dels aliments, que van ser remeses a l'Institut Nacional de Toxicologia, per a determinar el que va causar la intoxicació i posterior mort de la dona.

 

Fins al moment no s'ha pogut determinar si la causa de la intoxicació mortal en el restaurant van ser uns bolets, procedents de la Xina i servits al Riff per una empresa situada a Castella i Lleó.

 

Durant la investigació van ser entrevistats 137 comensals que van menjar en el restaurant entre el 12 i el 16 de febrer, i tots els afectats, excepte la dona morta en el seu domicili, van presentar símptomes lleus, principalment vòmits, que van evolucionar de forma positiva.

 

Respecte al resultat de les mostres analitzades, fonts sanitàries han informat a EFE que no poden oferir informació sobre aquest tema, ja que el cas està sent portat pel Jutjat d'Instrucció número 1 de València.

 

Fins al moment, la Conselleria de Sanitat no ha pogut determinar si l'origen de la intoxicació mortal en el restaurant van ser uns bolets que s'incloïen en el menú degustació, ja que es desconeix si la defunció de la clienta va ser o no per causa directa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!