Sanitat detecta 14 comensals més del restaurant Riff amb símptomes d'intoxicació

S'han pres mostres de 17 persones que van visitar el restaurant entre dimecres i divendres per a dinar o sopar.
Imatge de la recollida de mostres dels inspectors de Sanitat | EFE

 

Fins a 14 clients més del restaurant Riff de València, que van menjar a l'establiment entre dimecres i divendres passat, haurien patit símptomes d'intoxicació semblants als de la dona que va morir diumenge de matinada després d'haver estat dissabte dinant amb la seua família la local. Així ho ha informat la Conselleria de Sanitat a través de la consellera Ana Barceló.

Barceló ha explicat que s'han pres mostres de 17 persones que van visitar el restaurant de la capital entre dimecres i divendres per a dinar o sopar. En 14 dels casos s'observen símptomes semblants als de la dona que va morir, tot i que de caràcter lleu.

En aquest sentit, els 14 possibles intoxicats se sumarien al cas de la dona, el seu marit i el seu fill, i els altres set comensals afectats també aquell dissabte.

De moment des de Conselleria s'ha demanat cautela, i s'ha incidit en què és molt complicat determinar encara el motiu de les intoxicacions.

Així, Barceló ha destacat que no pot assegurar-se de moment si el que ha provocat la situació ha sigut el consum de bolets, com s'havia pensat en un primer moment, quan es va centrar l'atenció en el fet que els comensals havien pres un menú degustació que incloïa aquest ingredient en alguns plats. Tampoc es descarta que puga ser altre ingredient el causant dels vòmits i diarrees en els clients.

Una dona morta i altres nou persones intoxicades durant el dissabte

La Conselleria de Sanitat va posar en marxa una investigació després que diumenge morira una dona de 46 anys, després d'haver dinat en un restaurant de València. El seu marit i el seu fill, de 12 anys, també es van posar malalts, igual que altres set clients de l'establiment. En tots els casos havien pres el menú degustació del restaurant.

Els tres membres de la família van presentar símptomes -vòmits i diarrea- el dia 16 de febrer, dissabte, després d'haver dinat al restaurant. Dos d'ells, pare i fill, van evolucionar bé i es van recuperar. No obstant això, en el cas de la dona, amb vòmits profusos, va morir en la matinada del dissabte al diumenge en el seu domicili.

Com a conseqüència dels fets, es va activar el protocol corresponent, i es va inspeccionar l'establiment i es va procedir a la recollida de mostres d'algunes matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació. Salut Pública està ocupant-se dels controls i la investigació per a determinar la causa de la intoxicació.

El restaurant tanca temporalment

Per altra banda, el restaurant ha decidit tancar les seues portes de forma temporal, fins que es coneguen les incògnites de la intoxicació patida per la dona i la resta de comensals.

El local emetia ahir un comunicat, signat pel propietari i xef Bernd H. Knöller, en el qual anunciava el tancament provisional de les instal·lacions, i destacava que està col·laborant en tot moment amb la Conselleria de Sanitat per a esclarir els fets.

El cuiner destacava que les inspeccions fetes en el seu local confirmen que el restaurant compleix totes les mesures sanitàries. Així mateix, Bernd H. Knöller manifestava la seua tristesa pels fets ocorreguts.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Un dels premis de l'Euromillones cau a la Comunitat Valenciana" "ATENCIÓ: Tanca temporalment el restaurant investigat per la mort d'una clienta a València"