Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Es tanca l'acord per a soterrar les vies del Parc Central de València

L'Ajuntament de València, el Ministeri de Foment i la Generalitat formalitzen el compromís de finançament del canal d'accés i el túnel passant.
Leer en español
Imatge del Parc Central de València | EFE

 

L'Ajuntament de València, el Ministeri de Foment i la Generalitat formalitzaran fins a aquest divendres el compromís de finançament al qual van arribar les tres administracions per a les obres del canal d'accés i el túnel passant ferroviaris, ha indicat aquest dijous l'alcalde, Joan Ribó.

 

Aquest és un dels punts de l'ordre del dia de la reunió del consell d'administració de la Societat València Parc Central, que va ser convocat en la vesprada d'aquest dimecres per a la seua realització de manera telemàtica amb un termini establit de 48 hores perquè voten els seus integrants, segons informa l'Ajuntament en un comunicat.

 

Ribó, que precisament el dimecres va instar a Foment a convocar el consell d'administració, ja ha materialitzat el seu vot i ha destacat "la importància d'aquest pas", que permetrà "avançar i posar en marxa al canal d'accés, és a dir, l'entrada en subterrani als trens a la ciutat des del Bulevard Sud fins al pont de Giorgeta".

 

L'ordre del dia de la reunió inclou també el refinançament del préstec de la part del deute de l'Ajuntament i l'autorització per a la subhasta de les parcel·les situades al voltant del parc i que servirà per a finançar les obres previstes.

 

La Junta de Govern de l'Ajuntament de València va aprovar al març aquest acord de cooperació aconseguit amb la Generalitat, Foment, Societat Parc Central, Renfe i Adif per al desenvolupament de la integració del ferrocarril a la ciutat i executar el canal d'accés, la nova estació i el túnel passant.

 

Segons es va informar eixe dia, l'acord establia que el Govern Central assumeix una aportació del 50% per cost del canal d'accés, les obres del qual està previst que comencen en 2021 i acaben en 2024, mentre que a la Generalitat i a l'Ajuntament els correspon el 25% a cadascun.

 

El document també exposava un segon acord pel qual el cost de la construcció de l'eix passant i de l'estació central serà assumit íntegrament per les entitats dependents del Ministeri de Foment, Adif i Adif Alta Velocitat.

 

"Hem estat treballant i avançant en aquest assumpte i ja l'estem desembossant, de manera que en pocs dies quedarà tot signat", ha apuntat Ribó a preguntes dels periodistes al final de la presentació de la Jornada sobre Contractació Pública Social que organitza l'Ajuntament.

 

No obstant això, les mateixes fonts han incidit que no es produirà un acte conjunt de rúbrica de l'acord, per tal de respectar les disposicions del període preelectoral.

 

Ribó també ha recordat que es tractarà l'assumpte del refinançament de part del deute del préstec sindicat de València Parc Central que correspon a l'Ajuntament de València, que ha passat del 4% al 0,9%, la qual cosa suposarà un estalvi de 568.000 euros en els pressupostos municipals fins a 2021.

 

La part que queda pendent del préstec en vigor ascendeix a 16.666.666 euros, han detallat les mateixes fonts.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris