Tanca el restaurant de València investigat per la mort d'una clienta fins que es resolga el cas

El local ha emés un comunicat, signat pel propietari i xef Bernd H. Knöller, en el qual anuncia el tancament provisional de les instal·lacions.
Imatge de l'exterior del restaurant Riff de València | Google Maps

 

El restaurant Riff de València, que està sent investigat per la mort d'una clienta aquest passat diumenge després de dinar a l'establiment, ha decidit tancar les portes de forma temporal, fins que es coneguen les incògnites de la intoxicació patida per la dona.

 

El local ha emés un comunicat, signat pel propietari i xef Bernd H. Knöller, en el qual anuncia el tancament provisional de les instal·lacions. Així mateix, el cuiner destaca que està col·laborant en tot moment amb la Conselleria de Sanitat per a esclarir els fets i que les inspeccions fetes en el seu local confirmen que el restaurant compleix totes les mesures sanitàries.

 

Bernd H. Knöller ha manifestat també la seua tristesa pels fets ocorreguts i ha confirmat que el tancament de les instal·lacions es mantindrà fins que es resolga el cas per complet.

 

El propietari del local, en declaracions que recollia el diari Levante-EMV, destacava que fa 25 anys que el restaurant està en marxa i mai s'havia produït cap incident.

 

Una dona morta i altres nou persones intoxicades

La investigació posada en marxa per la Conselleria de Sanitat es produeix després que diumenge morira una dona de 46 anys, després d'haver dinat en un restaurant de València. El seu marit i el seu fill, de 12 anys, també es van posar malalts, igual que altres set clients de l'establiment. En tots els casos havien pres el menú degustació de l'establiment.

 

Després d'activar el protocol corresponent, s'ha inspeccionat l'establiment, s'han recollit mostres i serà Salut Pública qui s'ocupe dels controls i la investigació per a determinar la causa de la intoxicació.

 

Els malalts van presentar símptomes -vòmits i diarrea- el dia 16 de febrer, dissabte, després d'haver dinat al restaurant. Dos d'ells, pare i fill, van evolucionar bé i es van recuperar. No obstant això, en el cas de la dona, amb vòmits profusos, va morir en la matinada del dissabte al diumenge en el seu domicili.

 

Durant la investigació s'han detectat els altres set casos amb simptomatologia molt lleu, principalment vòmits i amb bona evolució.

 

Els inspectors de seguretat alimentaria, a més de la inspecció en l'establiment, també van procedir a la recollida de mostres d'algunes matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!