Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Els taxistes es mobilitzaran a València per donar suport a la vaga del sector a Madrid

La participació del sector en la manifestació és la forma de transmetre el seu suport als companys de sector de Madrid.
Leer en español
El taxi valencià se solidaritza amb els companys de Madrid | Europa Press

 

El sector del taxi estarà demà present a la manifestació que s'ha convocat per part de la Coordinadora per la defensa del Sistema Públic de Pensions a València.

 

Els taxistes, a través de la Confederació de Taxistes Autònoms, han anunciat en un comunicat la seua participació en l'acte com una forma de transmetre el seu suport als companys de sector de Madrid, que fa dotze dies que estan en vaga. Així mateix, han destacat en l'escrit als companys que es troben en vaga de fam. Cal recordar que el sector del taxi ha plantejat jornades de vaga i mobilitzacions pel conflicte d'aquest servei amb les llicències i l'activitat dels vehicles VTC (Vehicles de Transport amb Conductor), en mans de les empreses Uber i Cabify.

 

Uber arriba a València

El passat 15 de gener, dimarts, a les 8 del matí, es va posar en marxa l'activitat de l'empresa Uber a la ciutat de València. Aquesta empresa, que posa en contacte conductors amb llicència VTC i particulars que volen un servei de transport privat, arribava a terres valencianes amb força, ja que també s'incorporarà pròximament als carrers d'Alacant i Elx.

 

Des d'Uber s'assegurava que existia una demanda dels usuaris que no havia sigut satisfeta. En aquest sentit, aportaven dades pròpies segons les quals en l'any 2018 més de 670.000 persones van fer una recerca d'Uber, a través de la seua aplicació, amb l'objectiu de viatjar per la Comunitat amb aquest servei. L'empresa, establerta als Estats Units, afirmava que els seus serveis tindran un cost al voltant d'un 20% més barat que el taxi. Les seues quotes es mouran en 1 euro de preu base, més 1,20 euros afegits per quilòmetre i 0,10 euros per minut transcorregut.

 

L'empresa compta amb 200 llicències VTC a la capital. Aquestes llicències haurien sigut obtingudes després que l'empresa Ares Capital, comprada per una plataforma de transport aliada amb Uber, guanyara un litigi a la Generalitat Valenciana per aconseguir el reconeixement de les llicències. El mateix procés de reconeixement està en marxa a la província d'Alacant, amb un total de 300 llicències VTC.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris