Tres detingudes a València per estafar 120.000 euros a ancians al·legant tindre problemes familiars

Les tres dones, de 26 a 46 anys, han sigut detingudes per la Policia Nacional.
Imatge d'arxiu | Policia Nacional

 

La Policia Nacional ha detingut a València a tres dones de 26 a 46 anys per presumptament estafar fins a 120.000 euros a tres homes d'edat avançada al·legant tindre problemes econòmics o fills malalts. La investigació segueix oberta per si hi haguera més víctimes.

Aquesta operació va arrancar davant l'existència de diversos afectats que havien deixat diners a dones, cadascun per separat a una d'elles, amb la promesa que li ho retornarien, informa la Prefectura Superior de Policia en un comunicat.

Les presumptes estafadores, mitjançant l'acostament a les víctimes, suposadament es guanyaven la seua confiança per a després explicar-los que estaven en una situació econòmica precària i fins i tot que tenien un fill malalt, per la qual cosa necessitaven diners per a costejar el tractament.

En alguna ocasió, les sospitoses pel que sembla van acudir a les cites acompanyades de menors d'edat i, després de demanar els diners als ancians, els prometien que posteriorment li ho retornarien. De fet, s'oferien a acompanyar als homes a les sucursals bancàries amb l'excusa d'ajudar-los a realitzar les extraccions o gestions de forma segura.

Valent-se d'artificis i enganys similars aconseguien a vegades accedir als domicilis dels afectats, sota el pretext de procurar-los ajuda o algun tipus d'assistència. Llavors aprofitaven els seus moments de descuit per a sostraure'ls els diners o els objectes de valor que tenien a les seues cases. Un d'ells va arribar a entregar-li fins a 80.000 euros en diversos lliuraments.

Una vegada identificades, les tres van ser localitzades quan una havia quedat amb un home d'edat avançada perquè li deixara diners en una cafeteria, mentre que les altres dues es mantenien a una distància prudencial prestant cobertura.

Per tot això, van ser detingudes com a presumptes autores dels delictes d'estafa, furt i organització criminal. Les quantitats sostretes ascendeixen a un total de 120.000 euros, encara que podria haver-hi més víctimes que no han denunciat.

Les tres arrestades, totes d'origen romanés i una d'elles antecedents policials, ja han passat a disposició judicial. La Policia Nacional segueix amb les perquisicions per a esclarir els fets i localitzar a altres possibles afectats.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"València acull diumenge la cinquena edició de la 10k femenina" "FALLES: La 'Nit del Ninot' permetrà visitar l'Exposició del Ninot fins a la mitjanit"