València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Un tunel submarí unirà els ports de València i Sagunt

L'obra serà finançada pel Ministeri i per l'Autoritat Portuària de València (APV), amb un 50% del cost aportat per cadascuna de les parts.
Imatge del Port de València | Cedida

 

La Generalitat Valenciana i El Ministeri de Foment desenvoluparan conjuntament un túnel submarí que connectarà els ports de València i Sagunt. L'obra serà finançada pel Ministeri i per l'Autoritat Portuària de València (APV), amb un 50% del cost aportat per cadascuna de les parts. La inversió en aquesta infraestructura està fixada en 400 milions d'euros.

 

La nova infraestructura ha sigut anunciada després de la reunió de treball mantinguda entre el president Ximo Puig i Aurelio Martínez, president de l'Autoritat Portuària de València. Per a Puig la infraestructura és molt important, ja que el futur del port de València passaria per estar connectat amb el de Sagunt.

 

El president assenyalava, així mateix, que la creació d'aquest túnel submarí, instal·lat en el subsòl marítim, seria la solució adequada per evitar problemes dins l'àmbit urbà i l'horta.

 

Ximo Puig ha apuntat també la importància de mantindre el port de València com un factor d'atracció. Amb aquesta nova infraestructura, tant la ciutat com les zones properes poden convertir-se en "seus logístiques per a Espanya, per a Europa o per al Mediterrani".

 

Puig també incidia en la importància del Port de València des del punt de vista de la inversió. El president destacava que el Port suposarà en els pròxims anys una inversió de més de 2.000 milions d'euros, el que es traduirà en la creació de milers de llocs de treball, convertint la infraestructura portuària en un "potent motor de creació d'ocupació, riquesa i benestar".

 

La situació de Parc Sagunt

Puig i Martínez també han dedicat la reunió a tractar la situació del Parc Sagunt. La primera fase d'aquest projecte està ja finalitzada, i ara el focus se centraria a desenvolupar Parc Sagunt II.

 

L'Autoritat Portuària dóna el seu suport al projecte, tal com destacava Puig, ja que destinaran els 31 milions d'euros obtinguts per la venda de la seua parcel·la a l'avanç de Parc Sagunt II. Des de l'APV es destacava l'impacte que Parc Sagunt II pot tindré en el futur, i s'assenyalava que existeix actualment una demanda de sòl logístic. En aquest sentit, s'apuntava que és important que les empreses i inversors tinguen sòl disponible immediatament, ja que en cas que no siga així, opten per invertir en altres ubicacions.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!