Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Les vagues de Metrovalencia podrien quedar desconvocades per un principi d'acord entre els parts

Leer en español
L'acord podria posar fi a les aturades programades per a febrer | Metrovalencia

 

Les aturades convocades en Metrovalencia per al mes de febrer podrien quedar desconvocades pròximament, si continua endavant el principi d'acord entre la gerència de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), dins la qual s'integra Metrovalencia, i el comité d'empresa, representant dels treballadors i treballadores.

 

Després de més de 8 hores de reunió, les dos parts arribaven a un acord de cara a negociar les reivindicacions de la plantilla, que han portat a realitzar aturades en els últims dos mesos en el transport de la ciutat. Els treballadors reivindicaven sobretot una recuperació del nivell salarial d'abans de la crisi, amb un increment del 10%. Assenyalaven que el poder adquisitiu perdut en aquests anys arribava al 25%. Així mateix, es demanava una ampliació de la quantitat de personal.

 

Des del govern de la Generalitat s'anunciava també aquest principi d'acord, i s'explicaven les seues premisses. Així, el punt principal gira al voltant de l'augment salarial d'un 2% anual, durant els pròxims cinc anys, que aniria vinculat a l'augment de la productivitat i l'eficiència de la plantilla, mesurada amb diferents indicadors.

 

El compliment dels objectius serà vigilat per una auditoria interna, i entre els elements a valorar estarà la incorporació de les noves tecnologies per a millorar l'eficiència, la regulació de la mobilitat interna de la plantilla o la regulació del servei en hores punta. També es buscarà una major equitat i transparència per accedir a càrrecs dins l'empresa.

 

La data per a comprovar si aquest acord compta amb el suport de la plantilla serà aquest dijous, 7 de febrer, quan es realitzarà una assemblea de treballadors per a votar el document de preacord. Si aquest document queda aprovat per la plantilla, quedaran desconvocades les aturades parcials programades per a diversos dies de febrer.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris