València instal·la radars de control de velocitat en quatre túnels de la ciutat

Aquests radars aniran ubicats en unes cabines que el consistori va instal·lar el passat novembre en túnels de la ciutat.
Túnel a València | Google Maps

 

València posarà en marxa dos radars de control de velocitat en túnels de la ciutat. Així s'ha anunciat per part de l'Ajuntament, a través de la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Mengguzzato.

Aquests radars aniran ubicats en unes cabines que el consistori va instal·lar el passat novembre en túnels de la ciutat. Les zones d'ubicació de les cabines fixes són el túnel de l'avinguda Corts Valencianes, el túnel de la Ronda Nord, en sentit cap al mar, el túnel de l'avinguda del Cid i el túnel de l'autopista del Saler. D'aquesta manera, els radars aniran alternant-se en aquestes quatre localitzacions.

El funcionament dels aparells és semblant al dels radars portàtils que posseeix la Policia Local de València. De moment s'han fet proves per a calibrar-los i provar l'enviament d'imatges, a la vegada que s'ha consultat als serveis jurídics sobre la qüestió. L'objectiu de la instal·lació dels radars és reduir el volum d'accidents, sobretot en zones com els túnels, on poden tindre lloc sinistres de més gravetat. La regidora Menguzzato assenyalava que la mesura ja està funcionat, ja que els conductors han reduït la velocitat des que es troben instal·lades les cabines fixes.

Amb la instal·lació d'aquests radars fixos que aniran alternant-se, els radars de la Policia podran destinar-se a altres funcions, en accessos a la ciutat o zones d'oci. Actualment aquests radars mòbils cobreixen zones com la ronda nord, el bulevard sud i la zona del vell llit del Túria.

Sancions

De moment els radars no estan en funcionament, situació que canviara una vegada estiguen visibles els senyals que avisen de la seua presència, que ja estan instal·lades i tapades. Segons l'ordenança municipal, aplicable a tota la ciutat, les infraccions lleus estaran sancionades amb fins a 750 euros, les greus amb 1.500 euros i les molt greus podran arribar als 3.000 euros de sanció. En aquest sentit, caldrà prestar atenció a les velocitats màximes permeses, en procés de canvi en algunes zones, com les vies que tenen un sol carril per a cada sentit.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Bioparc compleix 11 anys aquest febrer "deixant empremta" en els més de 5 milions de visitants" "Així combaten el fred els animals de Bioparc: amb caldos calents, brasers o radiadors"