INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

València multa a HazteOír amb 200 euros pel seu bus amb lemes antifeministes

El bus va ser sancionat en entendre que va cometre una infracció greu en incomplir el reglament relatiu a vehicles de trànsit.
Imatge de l'autobús de 'HazteOír' | Europa Press

 

L'Ajuntament de València ha sancionat amb 200 euros al propietari de l'autobús fletat en març per Hazteoír.org amb lemes antifeministes, en entendre que va cometre una infracció greu en incomplir el reglament relatiu a vehicles de trànsit.

 

Segons han explicat a EFE fonts municipals, amb eixe tipus d'infracció se'l va poder immobilitzar fins que va retirar els vinils que decoraven l'autobús i, a més, se li va posar un butlletí de denúncia per incomplir l'ordenança de publicitat, encara que en aquest últim punt no figura quantia perquè depén de l'instructor.

 

Quant al possible delicte d'odi en què també hauria pogut incórrer, les mateixes fonts han recordat que la Policia Nacional era la responsable de tramitar les diligències penals sobre aquest tema.

 

Segons va confirmar en aquell moment la Delegació del Govern, la Policia Nacional va obrir atestat i anava a prendre declaració a les persones implicades en eixe autobús, i s'estudiava la possibilitat que l'Advocacia de l'Estat es personara en la causa.

 

L'Ajuntament va presentar el passat 5 de març, en el jutjat d'instrucció de guàrdia de València, una denúncia contra els responsables de l'autobús en considerar que proclamava "un delicte d'odi" en acusar "les i els feministes com a feminazis".

 

Segons va dir en aquell moment l'alcalde, Joan Ribó (Compromís), els lemes "#StopFeminazis. No és violència de gènere, és violència domèstica" eren una "incitació a l'odi clara" i va afegir que els agents de la Policia Local van poder comprovar, després de detindre el vehicle en l'entrada a la ciutat, que no complia el reglament municipal de publicitat.

 

Després d'analitzar el vehicle es va comprovar que "tampoc complia les normes de seguretat en eixides d'emergència", per la qual cosa va ser traslladat a la central de la Policia Local, on es van retirar els vinils amb les consignes, i l'autobús va tornar a Madrid eixa nit.

 

Es dóna la circumstància que aquesta mateixa entitat, HazteOír, té previst fer circular aquests dies per València un altre autobús amb missatges crítics contra els polítics del PP Andrea Levy i Javier Maroto, que segons l'Ajuntament podrà circular per la ciutat "si compleix amb les ordenances municipals" de mobilitat i publicitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!