València repartirà 160 contenidors a les comissions falleres per al reciclatge de residus orgànics

El kit estarà format per un contenidor de 120 litres amb rodes i dos rotllos de bosses compostables.
Imatge d'un momnuemnt faller de València | Cedida

 

La regidora de Gestió de Residus Sòlids de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha enviat una carta a les comissions falleres dels barris de la ciutat on ja s’ha implantat la recollida selectiva de residus orgànics amb l’objectiu d’informar-los de l’enviament que rebran en els pròxims dies d’un kit per facilitar que col·laboren en el reciclatge d’eixe tipus de residus, tal i com ja fan des de fa temps amb altres residus, com ara els de vidre.

 

Les empreses concessionàries faran arribar als casals de vora 160 comissions falleres un kit format per un contenidor de 120 litres amb rodes i dos rotllos de bosses compostables. «Les falles conformen el teixit associatiu més important de la nostra ciutat i poden ser un exemple a seguir per la resta de la societat, com ja ocorre amb el reciclatge de vidre durant la campanya de La Reciclà, que any rere any realitzem amb Ecovidrio», ha explicat Soriano.

Imatge explicativa de la incorporació del contenidor marró | Ajuntament de València

 

Amb esta iniciativa el focus se situa també en els residus orgànics, que a València es començaren a recollir de forma selectiva en 2017 amb un projecte pilot per als domicilis dels barris de Sant Marcel·lí i Benimaclet i per a grans productors dels Poblats Marítims, mentre que als últims mesos de l’any passat l’Ajuntament va implantar de forma ja oficial este tipus de recollida en pràcticament la meitat de la ciutat. «Els valencians i les valencianes demostren constantment que responen molt positivament a totes les iniciatives amb què facilitem la seua col·laboració i agraïm per avançat eixe suport que segur que tornem a trobar en les comissions falleres de la ciutat», ha afirmat Soriano.

 

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, també ha agraït al col·lectiu faller que assumira en la Mesa de Diàleg la recollida selectiva de residus orgànics i «el seu esforç i la seua col·laboració per tal de donar exemple i demostrar que es pot apostar per la sostenibilitat també al si de la festa».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!