Agullent, present en la Cavalcada del Patrimoni a València

Va integrar com a novetat celebracions dels municipis valencians de Bocairent, la Todolella, Agullent i Alzira
Agullent en la Cavalcada del Patrimoni a València | Festes València

 

Les falles d'Agullent van estar aquest diumenge a València capital a la Cavalcada del Patrimoni. Els carrers del centre, plens de gom a gom, es van omplir de l'essència de la Nit de les Fogueretes i de la música de l'Agrupació Musical d'Agullent.

 

La Cavalcada del Patrimoni de les Falles de València de 2019 va integrar com a novetat aquest any celebracions dels municipis valencians de Bocairent, la Todolella, Agullent, Alzira, així com de Colòmbia, en una desfilada que va recórrer el passat diumenge els carrers del centre de València des de les 18.00 hores.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat "un any més amb aquesta celebració fem difusió d'altres expressions de la cultura festiva valenciana que tenen un innegable valor patrimonial i a més promocionem la convivència amb altres expressions culturals de tot el món".

Als últims anys la Regidoria de Cultura Festiva ha recuperat l'antiga parella de gegants que representen Jaume I i Violant d'Hongria, als quals s'ha afegit des del 2016 la comparsa dels cabuts de la ciutat, fets per José Luis Ceballos i Paco Sanabria.

A continuació va ser el torn per als Moros i Cristians de Bocairent, festes d'Interés Turístic Nacional, amb origen a mitjan segle XIX, com a part de les festes dedicades a Sant Blai. L'increment dels participants en la festivitat i, especialment, la incorporació de la dona a tots els nivells, són fites destacades dels més de 150 anys en què els Moros i Cristians se celebren a Bocairent. La representació de les esquadres que van participar en la Cavalcada del Patrimoni van vindre acompanyades per la Societat Musical Vila de Bocairent.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!