València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Alliberen a la boliviana que anava a ser deportada després de 17 anys a València

Segons CIEs No, la seua ordre d'expulsió portava des del 28 de gener en la comissaria i no va ser notificada a temps a la seua advocada
Logo del Cie No | Cie No

 

Carmen Leigue, la ciutadana boliviana de 63 anys que anava a ser deportada tot i estar residint a València 17 anys, ha sigut finalment posada en llibertat després de la Campanya pel tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIEs NO) per a evitar la seua deportació expressa. La dona ha eixit de la comissaria de Paterna este dijous a la vesprada després de decretar-se la seua posada en llibertat, després que els seus advocats hagen presentat un recurs a l'ordre d'expulsió, D'esta forma, la deportació queda paralitzada mentre s'estudia l'expedient, segons fonts de Delegació de Govern. 

CIEs No celebra així que "Carmen es queda amb la seua família" després d'estar "tancada en un calabós a l'espera d'expulsió" i assegura en un missatge en el seu compte de Twitter que continuaran "pressionant per a la revocació de la seua ordre d'expulsió". Esta organització ha exigit a primera hora d'este dijous al delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que es paralitzara "de forma immediata" la deportació expressa, en advertir que es podia produir esta mateixa nit. 

Carmen ha treballat com a empleada interna i cuidant a xiquets i ancians, i té dos fills i tres néts espanyols. Tot i això, se li havia notificat la seua deportació a Bolívia perquè "el Jutjat número 6 del Contenciós-Administratiu considera que no té arrelament suficient a València", com denunciava la campanya. Segons CIEs No, la seua ordre d'expulsió portava des del 28 de gener en la comissaria i no va ser notificada a temps a la seua advocada, "impedint que poguera actuar per a paralitzar l'expulsió", la qual cosa veia com "una clara vulneració del principi del dret a l'assistència legal".

Detingut un home a València per incitar a l'odi contra immigrants i musulmans en xarxes socials

Agents de la Guàrdia Civil han detingut i investiguen a València a un home de 60 anys per presumptament incitar "de manera directa" i amb "brutalitat" a l'odi i la violència contra els musulmans i el col·lectiu immigrant a través de la xarxa social Facebook, segons ha informat l'institut armat en un comunicat. En el transcurs de la investigació, els agents han analitzat "diversos centenars" de publicacions realitzades pel detingut, algunes d'elles de contingut "extremadament violent".

La investigació s'ha dut a terme a través de la col·laboració entre els grups d'informació de la Guàrdia Civil de Navarra, València i la Unitat Central Especial número 3, en el marc de l''Operació Fender'. El presumpte autor dels fets, de nacionalitat espanyola i 60 anys, hauria difós a través d'un perfil de la xarxa social Facebook una quantitat "ingent" de publicacions de contingut violent, en les quals suposadament s'incitava "de manera clara i directa" a l'odi i a exercir la violència contra col·lectius d'immigrants i musulmans.

La publicació del material en internet s'ha realitzat "sense cap mena de restricció" en la xarxa social, per la qual cosa, segons la Guàrdia Civil, "es pot determinar que els missatges d'incitació a l'odi, violència i discriminació publicats han pogut arribar a una gran quantitat d'usuaris d'aquesta xarxa social". Donada la "gravetat i brutalitat" dels continguts abocats en les xarxes socials, per part de la Guàrdia Civil es va realitzar una investigació per a tractar d'identificar a l'usuari d'aquest perfil, que va donar com a resultat la plena identificació del presumpte autor.

Posteriorment, aquest home va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contemplat en l'article 510 del Codi Penal, en el marc d'unes diligències prèvies que instrueix el Jutjat d'Instrucció número 11 de València. La investigació ha estat coordinada per la fiscal encarregada de la investigació dels delictes d'odi a la província de València.