Detingut un conductor d'ambulàncies que s'aprofitava de la seua professió per a cometre incendis a Castelló i València

Els agents van aconseguir comprovar que els incendis havien sigut provocats
Un bomber apagant un foc | Arxiu

 

La Guàrdia Civil ha detingut a un jove de 21 anys com a suposat autor de diversos incendis comesos en una fàbrica i habitatges de Ribesalbes i Ayódar, a Castelló, i un altre incendi forestal en Llíria, a València. L'home s'aprofitava de la seua professió, conductor d'ambulàncies d'emergències, per a cometre els fets i evitar l'acció policial, segons ha informat l'institut armat en un comunicat. 

  

Tot va començar quan la Guàrdia Civil va activar el protocol d'actuació d'incendis en immobles després d'haver tingut coneixement que s'havien produït dos incendis en dies consecutius el mes d'octubre del passat any en el terme municipal de Ribesalbes. 

  

El primer incendi va succeir en una fàbrica i el segon en un habitatge no habitat en el nucli urbà de la localitat, la qual cosa va suposar un "greu risc" per a la integritat física de les persones, ja que el foc es va propagar ràpidament als habitatges confrontants i va haver de ser desallotjada una dona d'avançada edat, la qual va haver de ser atesa pels serveis sanitaris. 

  

Així mateix van ser nombrosos els danys en els immobles que van ocasionar les flames i el fum del foc. Aquests fets van suposar un "greu risc" per als ciutadans i van causar una "gran alarma social" en la zona. 

  

Els agents pertanyents a l'Equip de Policia Judicial de Borriana van iniciar una recerca per a esclarir el succeït i van recaptar informació a través de les declaracions dels testimonis presents en el lloc dels fets. A més, van recollir diverses proves i mostres i van realitzar altres gestions policials més laborioses encaminades al total esclariment del succeït.

  

En el transcurs de les recerques els agents van aconseguir comprovar que els dos incendis havien sigut provocats, situant a un home en el lloc dels fets, i van arribar a la conclusió que aquesta persona s'aprofitava de la seua condició laboral per a cometre els fets delictius i evitar així l'acció policial, ja que el mateix era conductor d'ambulàncies d'emergències, la qual cosa li permetia camuflar-se entre les persones que es trobaven en el lloc just en els moments previs a l'inici i durant el foc.

  

Gràcies a les nombroses gestions dels guàrdies civils, al jove se li va poder situar i atribuir la comissió de dos incendis més, un d'ells forestal provocat en un càmping del terme municipal de Llíria, on van cremar un total 7.000 metres quadrats de casetes de càmping i vegetació i es va haver de mobilitzar a 12 dotacions de personal d'emergències.

  

L'altre incendi es va cometre en un habitatge abandonat en el denominat "encreuament de Villamalur", en el terme municipal d'Ayódar, on es va situar a l'autor moments abans de produir-se l'incendi conduint una ambulància, que es va quedar en el lloc mentre les flames consumien l'habitatge abandonat. 

  

Els guàrdies civils van arribar a la conclusió que en els quatre incendis l'autor va utilitzar el mateix 'modus operandi'. Així, en un primer moment analitzava els habitatges on podia originar els focs, després iniciava els focus d'ignició observant com s'originava el foc i recreant-se amb les flames que causaven els mateixos, arribant fins i tot a gravar algun dels incendis. 

  

Davant tots aquests fets els guàrdies civils van procedir a la localització i detenció d'un home de 21 anys, com a suposat autor d'un delicte d'incendi en massa forestal, un delicte d'incendi en habitatge amb risc per a les persones i dos delictes de dany mitjançant incendi. El mateix ja posseïa antecedents per delictes de danys mitjançant mitjans destructius, relacionats amb incendis. 

 

El detingut, al costat de les diligències instruïdes, ha passat al Jutjat d'Instrucció número 4 de Nules, el qual va ordenar el seu ingrés a la presó provisional.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!