Detingut un home per vendre una pata d'elefant amb forma de seient

L'investigat és un home de 41 anys acusat per un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna
La pata de l'elefant que estava a la venda | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil ha detingut a un home de 41 anys que venia una pata d'elefant "amb forma de seient", després de ser alertats d'aquesta oferta a través de les xarxes socials. Conegut l'anunci, els agents van contactar amb la persona anunciant, que va ser posteriorment detinguda.

  

Una vegada identificada i davant el dubte de l'originalitat de la peça, es va decidir intervindre-la cautelarment, i va ser lliurada en les oficines del SOIVRE de València, on finalment va ser identificada. Allí es va poder verificar que efectivament es tractava d'una pata d'elefant autèntica, i inclosa en l'apèndix I del Conveni de protecció CITES. L'investigat és un home de 41 anys acusat per un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna.

  

Venda de dos lloros Yaco

D'altra banda, la Guàrdia Civil de València va tindre coneixement el mes de desembre passat que per part de dos persones s'havia comercialitzat amb dos Lloros Yaco, un d'ells de cua roja i un altre de cua vinagre, les dos espècies incloses en l'apèndix I (Annex A) del Conveni CITES, amb un valor d'uns 1.000 euros.

  

Aquests espècimens van ser intervinguts cautelarment i dipositats en el Centre Municipal d'Acolliment d'Espècies Exòtiques i Avifauna de València, on van ser examinades per un veterinari. Una vegada localitzades aquestes persones, una dona de 27 anys i un home de 30 anys, van ser citades per a prendre'ls declaracions com investigades per la comissió d'un suposat delicte dels relatius a la protecció de la flora i la fauna.

  

Finalment s'instruïxen diligències penals que són lliurades en la Fiscalia Provincial de València (Secció de Medi Ambient).

Detingut un home a Dénia per tindre desnodrits i deambulant pel carrer als seus dos gossos

Un home de 49 anys, de nacionalitat espanyola, ha sigut detingut a Dénia (la Marina Alta) per, presumptament, tindre desnodrits, abandonats i deambulant pel carrer a dos gossos de la seua propietat, un mascle i una femella de la raça Pointer, els quals han hagut de ser hospitalitzats per la gravetat del seu estat.

 

Segons la Policia Nacional, els fets van ocórrer el passat dia 26 de març, després que una veïna posara en coneixement de l'Associació Protectora d'Animals de Dénia el greu estat de desnutrició que presentava un gos que deambulava pel carrer.

 

Membres de l'associació protectora van acudir al lloc i van trobar a l'animal en tal estat de desnutrició que a penes podia moure's, per la qual cosa ràpidament el van traslladar a una clínica veterinària.

 

Escasses hores després, una altra telefonada procedent d'una altra veïna indicava haver trobat una altra mascota en els voltants del seu habitatge en un pèssim estat, per la qual cosa de nou membres de la mateixa associació es van personar en el lloc per a recollir i traslladar a l'animal a la clínica veterinària pel seu greu estat de salut.

 

En verificar el número de xip que els dos gossos portaven, els agents van esbrinar la filiació del seu propietari, que hores després va ser detingut per un suposat delicte de maltractament animal.

 

Els cans continuen amb la seua recuperació baix les cures de personal especialitzat de l'Associació Protectora d'Animals de Dénia, mentre que l'amo ha quedat en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració en la comissaria de la Policia Nacional.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!