Detinguts a València i Mislata dos homes reclamats per França i Itàlia per tràfic d'éssers humans

Els dos detinguts tenien antecedents judicials
Imatge d'arxiu de cotxes de la Policia Nacional | Cedida

 

Agents de la Policia Nacional han detingut a València i Mislata en sis dies a dos homes de 47 anys que tenien en vigor una ordre europea de detenció i lliurament (OEDE) per les autoritats franceses i italianes, respectivament, per delictes relacionats amb el tràfic d'éssers humans i l'explotació sexual de dones. En el cas del primer home, detingut a València i reclamat per França, les recerques es van iniciar en tindre coneixement els agents que esta persona podria estar vivint a la ciutat.

En el transcurs de les recerques, els agents es van dirigir al seu domicili en el districte de Trànsits de València on va ser localitzat i va ser detingut després de realitzar diverses comprovacions. Dos dies més tard, els policies van tindre coneixement que un home que podria estar vivint en una localitat de València tenia en vigor des de maig de l'any 2016 una ordre europea de detenció i lliurament per Itàlia. 

Durant les recerques, els policies van saber que el motiu de l'OEDE era per la seua complicitat amb un grup criminal dedicat a afavorir l'entrada irregular de dones procedents de Romania a Itàlia amb la finalitat d'explotar-les sexualment. Com a conseqüència de les recerques, els agents van descobrir que el sospitós vivia en un domicili de Mislata, i després de presentar-se en dependències policials va ser detingut. Els detinguts, amb antecedents policials, el primer ha passat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número tretze de València i l'altre al Jutjat Central d'Instrucció número quatre de l'Audiència Nacional.

La Policia rescata a tres dones obligades a prostituir-se a Benidorm

Agents de la Policia Nacional han alliberat a Benidorm (La Marina Baixa) a tres víctimes de tràfic d'éssers humans que eren prostituïdes en aquesta localitat. L'operació ha culminat amb la detenció de quatre membres d'una suposada organització criminal dedicada a l'explotació sexual de dones procedents de Colòmbia i Veneçuela. Les víctimes es trobaven en una situació de total vulnerabilitat en no tindre documentació ni diners, després d'haver contret suposadament un deute amb els seus captors de 7.000 euros, ha informat la Comissaria provincial.

La investigació va començar l'octubre de l'any passat, quan els investigadors van tindre coneixement de l'existència d'un pis situat a Benidorm on presumiblement podrien trobar-se retingudes diverses dones contra la seua voluntat i obligades a exercir la prostitució. Fruit de les gestions dutes a terme, els investigadors van determinar el modus operandi de l'organització i van aconseguir identificar als quatre presumptes implicats en la trama i el seu repartiment de funcions dins d'aquesta.

Un dels integrants s'encarregava presumptament de captar a Colòmbia i Veneçuela a dones que es trobaren en una situació econòmica precària. Les enganyaven prometent-los falses promeses i treballs ben remunerats a Espanya, facilitant-los diners, bitllets d'avió i allotjament, contraient sense adonar-se un deute pròxim als 7.000 euros, que haurien de pagar posteriorment exercint la prostitució.

Una vegada eren traslladades a Espanya, eren conduïdes fins a Benidorm, on presumptament les retindrien en un domicili amb aqueix propòsit. Fruit de les gestions dutes a terme, els agents van localitzar el domicili on presumptament s'estava duent a terme l'il·lícit, i van comprovar el tràfec de persones que freqüentaven l'habitatge durant les 24 hores del dia. D'aquesta manera van identificar a un altre dels presumptes responsables, qui a més traslladava a vegades a les dones fins a un altre domicili a Elx, on presumptament les obligaven també a prostituir-se.

Els agents van identificar a altres dues persones implicades en l'entramat, dedicat a explotar sexualment a les seues víctimes. Finalment es va posar en marxa l'operatiu policial que va conduir a la detenció a Benidorm i Elx dels quatre presumptes responsables de l'organització, encarregats de la captació, trasllat, acolliment i explotació sexual de les seues víctimes. D'aquesta forma es va alliberar a tres dones, víctimes d'aquests delictes.

L'operació ha sigut duta a terme per agents de la Brigada d'Estrangeria i de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de la Policia Nacional de Benidorm. Per a la denúncia anònima i confidencial, sense que la telefonada quede reflectida en la factura, la Policia Nacional compta amb un telèfon, el 900 10 50 90, a més del correu electrònic 'trata@policia.es'.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els veïns del carrer les Barques ja saben quan podran tornar a casa" "ATENCIÓ: Detenen un jove de 19 anys per amagar armes al cotxe"