URGENT

⚫👩 MORAIRA: Troben 1 cadàver en 1 contenidor

Paterna tindrà una casa hospital per a xiquets amb càncer i les seues famílies

Ja s'ha creat un número de compte per a poder fer les aportacions
Explicació del projecte 'Casa ENTRE TODOS' | Ajuntament de Paterna

 

La localitat valenciana de Paterna tindrà una casa-hospital per a xiquets malalts de càncer i per als seus familiars, després de la cessió gratuïta d'una parcel·la municipal de 700 m2 per a la construcció d'este edifici, que es troba situada al costat de l'Auditori de Música. Es permet alçar fins a quatre plantes i albergarà un pàrquing públic. Així ho ha anunciat l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, en roda de premsa juntament amb el president de l'Associació de Pares de Xiquets i Adolescents amb Càncer de la Comunitat Valenciana (ASPANION), Jesús Mª González, la presidenta d'ASPANION Paterna, Teresa Caballero, i el president de l'Associació Socio Cultural Amics del Camí, Jesús Fernández.

Durant la presentació del projecte, denominat 'Casa ENTRE TODOS', el primer edil ha afirmat que "es tracta d'una iniciativa emotiva i il·lusionant que demostra una vegada més la solidaritat i la capacitat d'acolliment de la ciutat de Paterna" i ha manifestat públicament el compromís de col·laboració de l'Ajuntament perquè siga una realitat com més prompte millor. "La idea és que este singular edifici servisca tant de residència per a les famílies amb menors malalts de càncer que reben tractament a l'Hospital Clínic i en La Fe de València com de centre de dia d'atenció domiciliària per a tots els xiquets, xiquetes i adolescents afectats de càncer", ha assenyalat Sagredo, que ha recordat a més que el municipi compta amb una línia d'autobús municipal directa a la Nova Fe.

La cessió del solar ha quedat recollida en el Protocol General d'Actuació entre l'Ajuntament i ASPANION que s'ha signat, pel qual totes les entitats presents han adquirit tota una sèrie de compromisos de col·laboració per a contribuir al millor estat, tant mèdic com assistencial i psicològic, dels xiquets amb càncer i els seus pares i familiars. Entre els compromisos recollits en este protocol, que té una durada de 2 anys prorrogables, també figuren la creació d'una comissió d'impuls i seguiment del projecte, així com la recerca de vies de col·laboració econòmica amb patrocinadors i mecenes que puguen contribuir a la construcció i equipament d'este centre.

Amb este fi, ja s'ha creat un número de compte, a nom d'Aspanion, per a tot aquell que vulga puga fer les seues aportacions (ES44 3159 0009 9726 2228 1729).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!