El restaurant investigat per la mort d'una clienta cancel·la els sopars del València Culinary Festival

El restaurant haurà d'estar tancat fins que acabe la recerca
El propietari del restaurant El Riff  | Restaurant El Riff

 

El restaurant El Riff de València, investigat per la mort d'una clienta el passat cap de setmana, ha cancel·lat els sopars especials que havia programat la setmana vinent amb el xef austríac Richard Rauch, en el marc del València Culinary Festival. "A l'espera del resultat de les proves de Sanitat, cancel·lem els sopars del 26/27 de febrer amb Richard Rauch, del Vlc Culinary, donada la proximitat de les dates", informa el xef amfitrió del Riff, Bernd H. Knöller, en el seu compte de Twitter. L'establiment informarà pròximament sobre la seua participació en el festival. 

  

La decisió arriba després que el cuiner anunciara la passada jornada el tancament de l'establiment fins que queden clares les causes de la defunció de la dona de 46 anys i "puga reprendre's l'activitat amb plenes garanties tant per al personal com per a tots els clients". La Conselleria de Sanitat va obrir una recerca per a determinar les causes de la mort d'esta dona després que haguera menjat en este conegut restaurant valencià que compta amb una estrella Michelin. 

  

El brot de toxiinfecció alimentària es va declarar el diumenge, 17 de febrer, amb tres casos d'una mateixa família a València. Els malalts van presentar vòmits i diarrea un dia abans i dos d'ells, pare i fill -de 12 anys-, van evolucionar bé i es van recuperar. No obstant això, la dona, amb vòmits, va morir en la matinada del dissabte al diumenge en el seu domicili. Este dimecres, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat que investiguen si hi ha una coincidència en el menú que van ingerir i ha recalcat que encara no es pot determinar que els bolets siguen el focus de la infecció. 

  

Les mostres recollides en el restaurant ja s'han enviat a l'Institut Nacional de Toxicologia perquè siguen analitzades. Barceló ha recalcat que cal esperar a l'informe d'este institut per a saber si hi ha una relació directa entre "el fatal desenllaç i els productes que es van servir este dia". També cal esperar que l'autòpsia que se li està practicant a la dona determine si la causa directa de la mort va ser la ingesta d'un aliment, o li va provocar un estat que li va portar a este fatal desenllaç i si tenia alguna patologia prèvia. 

  

El restaurant haurà d'estar tancat fins que acabe la recerca, una mesura que ja va adoptar este dimarts el local per a facilitar als tècnics de Salut Pública la presa de mostres i realitzar la inspecció, com establix el protocol. De la mateixa manera, s'haurà de determinar si la recerca s'estén als proveïdors del restaurant i determinar, si es precís, les responsabilitats oportunes, com ha explicat la titular de Sanitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!