Uber adapta el seu servei per a complir amb els requeriments del decret valencià que regula els VTC

De moment, la plataforma -amb més de 300.000 usuaris registrat a València i Alacant- "opera amb normalitat"
Usuari demanant un VTC | Cedida 

L'empresa Uber ha decidit "adaptar" el seu producte per a complir amb els requeriments del nou decret llei que regula el servei de transport de viatgers mitjançant vehicles amb conductor (VTC) en la Comunitat Valenciana, les mesures de la qual han entrat en vigor aquest dimarts --a excepció de l'obligació de precontratar amb una antelació mínima de 15 minuts, que té una moratòria de dos mesos. 

  

Segons el portaveu de la companyia, Uber "continua treballant per a oferir el millor servei possible" a la regió valenciana i es posa a la disposició de la Generalitat per a "treballar en una regulació justa per a tots que tinguen en compte als milers de conductors i passatgers de la VTC en la Comunitat Valenciana". 

Uber se suma així a Cabify, que ja aquest dilluns avançava la seua intenció de "adaptar" el seu model operatiu als requisits imposats en el nou tot i que creu que aquesta normativa "suposa una reculada en matèria de llibertat d'elecció, qualitat de servei i sostenibilitat mediambiental". 

  

De moment, la plataforma --amb més de 300.000 usuaris registrat a València i Alacant-- "opera amb normalitat" a la regió i analitza el text publicat a la recerca de "la millor resposta a les necessitats de mobilitat dels valencians", sempre "disposada a parlar i treballar amb l'Administració per a obrir noves vies", assegurava en un comunicat. 

  

L'empresa lamentava que el Consell "cedisca a la pressió del sector més radical del taxi, s'allunye del diàleg incloent i, per contra, aposte per regular a favor únicament d'un sector, restringint la llibertat de triar dels ciutadans i posant en risc els més de 500 ocupacions generades en els últims anys pel sector VTC". 

  

En aquest sentit, argumentava que "l'impacte sobre el benestar dels ciutadans és indubtable si es té en compte que el 98,5% dels viatges gestionats a través de l'aplicació de Cabify estan per baix dels 15 minuts d'espera". De moment, tant Cabify com Uber busquen solucions per a adarpar-se al nou decret valencià.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cabify analitza el nou decret valencià per a intentar adaptar-se als nous requisits" "VALÈNCIA DE DOL: Mor l'escalador valencià Carlos Tudela en patir una caiguda a Benasque"