La zona blava serà gratuïta durant les falles

Es recomana utilitzar el transport públic per a desplaçar-se
Parquímetre de zona blava | Cedida 

 

Bones notícies per als veïns de València i per a tots aquells que volen visitar la capital durant estes Falles. Des d'este dilluns 11 de març, la zona blava queda suspesa fins al 20 de març a les 09.00 del matí. Qualsevol persona podrà aparcar gratuïtament el seu vehicle fins a l'últim dia de les falles, ja que desenes de carrers queden tallats a causa de la plantà i de les carpes que es munten per tota la ciutat, les quals provoquen que no es puga circular i aparcar amb comoditat per València.

Així i tot, es recomana utilitzar el transport públic per a desplaçar-se per la ciutat del Túria, ja que la setmana de falles és un 'kaos' agafar el cotxe propi degut a l'afluència de gent.

Cinc actes als que deus acudir durant aquestes Falles 2019 a València

Els carrers de València ja fan olor de pólvora, i això només pot significar una cosa, que Les Falles 2019 ja estan ací. Molta és la gent que visita la capital del Túria cada any per viure per primera vegada aquesta festivitat tan sorollosa, per aquest motiu, ací venen cinc consells sobre què fer durant les Falles 2019 a València.

1. Visitar l'exposició del ninot 

El primer lloc on s'ha d'acudir en aplegar a València és la Ciutat de les Arts i les Ciències. Allí és on està instal·lada l'Exposició del Ninot, amb més de 700 ninots d'entre els quals, mitjançant votació popular, s'elegirà als ninots indultats, aquells que se salvaran de les flames el pròxim dia 19 i passaran a formar part del Museu Faller. L'exposició estarà oberta al públic fins al dia 15 amb un horari de dilluns a dijous de 10.00 h a 20.00 h i de divendres a diumenge de 10.00 h a 21.00 h amb un preu de 3 €.

2. Visitar la Fira del Llibre antic i d'Ocasió 

El segon lloc de la llista és la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió, que, organitzat pel Gremi de Llibreters d'ocasió de la Comunitat Valenciana, en aquest 2019 celebra la seua XLII edició. Al llarg de tota la Gran Via Marqués del Túria se situen casetes amb llibreries de tota Espanya amb llibres únics i peculiars. L'horari és de dilluns a dissabte de 10.30 h a 14.00 h i de 17.00 h a 21.00 h i del diumenge i festius d'11.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 21.00 h.

3. Acudir a la gran taronjada i orxatada

Se sol dir que no hi ha res més valencià que les taronges o un got d'orxata, per tant, els dies 12 i 13 de març és l'ocasió perfecta per acudir a les portes de la Plaça de Bous de València on tindrà lloc una gran taronjada i orxatada gratuïta per a tots els allí presents. Des de les 12.00 h fins a les 14.00 d'aquests dies es repartiran 1.000 litres d'orxata de xufa de València i s'utilitzaran 2.000 taronges per fer suc recentment exprimit.

4. Viure en directe una mascletà a la Plaça de l'Ajuntament 

Un altre esdeveniment a què s'ha d'assistir obligatòriament són les mascletaes. Des del primer dia de març i fins al 19 del mateix mes, es realitza a la Plaça de l'Ajuntament a les 14.00 h una disparada de petards amb gran composició sonora i rítmica que fa les delícies dels milers allí presents. Dènou són les oportunitats que es presenten cada any per estar present durant aquest espectacle que mai defrauda.

5. Acudir al riu a disfrutar de la Gran Nit del Foc 

Per últim, per acabar les Falles, s'ha d'estar present durant la Gran Nit del Foc, que tindrà lloc la nit del 18. A la 01.00 h es dispararà al Passeig de l'Alameda un castell de focs d'artifici més llarg de l'habitual, donant pas a la matinada del dia de Sant Josep, el 19 de març, el dia de la Cremà.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!