L’avís de la Policia per a evitar robatoris a la teua casa: “Revisa la teua porta”

La Policia Nacional ha advertit dels mètodes més freqüents dels lladres d'habitatges és posar senyals a les cases

La Policia Nacional ha advertit en les seues xarxes socials d’un dels mètodes més freqüent que utilitzen els lladres d’habitatges. Els “lladregots” van evolucionant a mesura que els ciutadans milloren les seues mesures de protecció i els agents adverteixen dels seus mètodes.

Així, utilitzen ardits com a transparents i prims fils de silicona que posen entre el marc i la porta d’entrada al pis, encara que continuen usant palets de fusta o xicotets trossos de plàstic que també col·loquen a la porta.

Els situen en llocs poc visibles i tornen en dos o tres dies per a veure si segueixen ací i, per tant, tenen via lliure per a entrar.

En aquest sentit, el Cos Nacional de Policia a través del seu compte de twitter ha publicat una sèrie de mesures perquè estiguem amb els ulls ben oberts i impedir el robatori en la nostra llar o en la d’algun veí. Ha sigut Manuel, inspector cap de la Policia amb una experiència de més de nou anys investigant robatoris en domicili el que un vídeo il·lustratiu ha posat en alerta als ciutadans.

Els lladres poden espiar en les nostres xarxes socials si estem a casa o no


Un altre mètode per a “registrar” habitants és fer xicotetes marques en els portals o en els porters automàtics. A més, els lladres es fixen en les bústies i a vegades vigilen des del carrer si hi ha llums enceses en determinats pisos.

Una vegada “buidada” l’habitatge, han d’entrar, i l’experiència diu que “van pel cap alt fàcil”, de manera que si una porta no té la clau tirada o hi ha una finestra una mica oberta, aniran a aquesta casa en lloc d’una altra.

Des que quasi tots els ciutadans tenen mòbils i plasmen en les xarxes socials les seues vivències, els amics de l’alié també vigilen aquestes publicacions i veuen que no estem a casa… Probablement, que ningú de la família estiga, perquè apareixen en una foto a la platja o la muntanya.

A la porta està la clau


El veterà policia comença la seua al·locució obrint la porta d’una casa i advertint del que pot ocórrer-te si no estàs atent: “Aquest tros de plàstic és el que utilitzen per a saber si estàs a casa. Ho col·loquen entre el marc i la fulla de la porta. Una vegada està col·locat es van i temps després tornen per a comprovar si segueix en el seu lloc”.

Si quan tornen comproven que el testimoni de plàstic està en el seu lloc li estàs donant senyals que no has estat a casa durant un temps i que té l’habitatge lliure per a accedir. “Si per contra està caigut, sabran que has tornat a casa”.

Però no és l’únic mètode que utilitzen els lladregots per a entrar en els habitatges, un altre mètode habitual és un fil de cola i fins i tot de silicona, el modus operandi és similar a l’anterior: “Si quan tornen veuen que el fil està intacte sabran que la casa està deshabitada.”

És per això que les autoritats recomanen encaridament que en arribar al domicili és molt important comprovar si han col·locat algun d’aquests testimonis a la teua porta i, en el cas que siga així, telefonar a la Policia Nacional al 091 immediatament i donar part del succeït, així evitaràs robatoris en el present i probablement en el futur.


Tancar la porta amb clau


És una cosa que ens pot semblar obvi, quan abandonem la nostra llar és imprescindible tancar la porta amb clau, però a vegades caiem en un excés de confiança i ens n’hi ha prou amb tirar de la porta perquè farem un encàrrec que no ens portarà massa temps: Cras error. Aqueixos minuts poden ser aprofitats pels lladres per a accerder al teu domicili.


Així ho adverteix la policia en les seues xarxes socials: “Encara que siga només una estona … no oblides tancar la porta de casa amb clau. En cas contrari, li ho estaràs posant molt fàcil als quals vulguen entrar”, explica taxativament el Cos Nacional de Seguretat.

ÚLTIMES NOTÍCIES