12 propòsits d’Any Nou i ser feliç

Blog i boli


Rebre les notícies de València Diari

Acabem de començar este 2022 i moltes són les persones que es proposen certes coses per a complir. De segur que ja tens la llista dels teus propis objectius. Una llista que s’ha convertit en tot un clàssic en estes dates tan assenyalades.

Nou any, nova vida

Tot està en creu-re en un mateixa i anar a pels objectius que es volen complir, això sí, has de seguir una sèrie de pautes. Ja que hui és el primer dia de l’any 2022 anem a pels nostres propòsits. Què et sembla?

12 propòsits per a este any 2022

Te deixem una llista de 12 propòsits per a complir, igual alguna d’estes idees t’agrada i la pots aplicar a la teua vida, recorda que ser feliç sols depén exclusiva i únicament de tu.

Un propòsit per a cada mes de l’any

Segons diversos estudis, com el de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid parlant sobre William James, les persones necessiten 21 dies per a acostumar-se a tenir un hàbit de vida nou. És per això que en esta ocasió et proposarem un propòsit cada mes de l’any, de tal forma que centrant-te només en este durant uns dies aconseguiràs incorporar-ho a la teua rutina.

1- Gener: agafa un diari i escriu

Tots volem començar l’any amb bon peu, encara que no resulte molt fàcil, però tot està en el nostre cap, si volem podem. Per exemple pots començar gener escrivint un diari, un relat de la teua vida sobre com són els teus dies, quines inquietuds tens i què és el que desitges canviar. D’esta manera, podràs esplaiar-te escrivint els teus pensaments més íntims i personals durant tot l’any i saber si estàs complint o no els propòsits de cada mes.

Llibreta

2- Febrer: dur una vida saludable és molt important, podria ser l’objectiu d’este mes.

Com déiem al començament de l’article, començar un any pot ser sinònim de començar una nova vida. Esta nova vida que pretens gaudir ha de fer-se de la manera més saludable possible, per la qual cosa és el moment de deixar de fumar, deixar de beure o, en definitiva, deixar de fer tot allò que està danyant la teua salut sense que t’adones ni compte. Ja veuràs com una vegada passat el mes sense provar estos productes, com el tabac, et sentiràs molt millor i estaràs completament llesta per a afrontar el repte que et proposem en el següent mes.

Alimentació saludable

3- Març: Anotat un repte físic

Ja portem dos reptes, anem ara a pel tercer que podria ser tot un clàssic, i és que molta gent se suggereix fer més exercici, apuntar-se a un gimnàs o començar a cuidar-se quan arriba un any nou. Però molt poca gent aconsegueix fer-ho. El mes de març pot servir-te d’ajuda per a proposar-te una meta clara: baixar de pes, fer cada dia una miqueta de càrdio, sortir a córrer dos dies a la setmana, realitzar una taula d’exercicis a casa… Qualsevol repte que incorpore l’exercici físic a la teua vida serà totalment vàlid. Proposa-t’ho només un mes, i ja veuràs com al mes següent continues tenint ganes de continuar amb esta nova rutina. Quan comences a veuret be, voràs que és molt addictiu i a més estaràs en forma!.

Xic fent exercici

4- Abril: apunta’t al teu hobbie preferit

El dia a dia i la rutina diària d’anar del treball a casa i de casa al treball (o fins i tot de treballar a casa) ens deixen molt poc temps lliure. I l’habitual és que este temps l’invertim en moltes coses, com anar a la compra, al gimnàs o cuidar dels teus fills (si els tens), però no dediquem gens de temps en nosaltres mateixes. Recordes les ganes que tenies d’aprendre a pintar? O d’aprendre a ballar? És el moment! Pren-te el mes d’abril com una oportunitat d’apuntar-te al teu hobbie preferit o de comprar allò que necessites per a realitzar-ho en la teua pròpia casa, ja veuràs com traient una miqueta de temps cada setmana podràs aprendre molt i gaudir de fer allò que et porta agradant tota la vida, però que encara no t’havies atrevit a realitzar.

Pintant

5- Maig: dedicat temps a tu i relaxat

El més important eres tu, per eixe motiu ensenyat a dedicar-te temps a tu mateixa, a relaxar-te, hi han tècniques de relaxació que et poden ajudar més del que tu et penses. Els problemes de la teua vida diària s’acumulen i moltes vegades apareix l’estrés, l’ansietat o fins i tot la depressió. Els problemes mentals són igual d’importants que els físics, perquè poden impedir-te seguir amb la teua vida amb normalitat. El mes de maig, prova de realitzar alguna d’estes tècniques per a relaxar-te o fins i tot a fer algun exercici de meditació. Una vegada que t’acostumes a fer-los, veuràs d’una altra manera els teus problemes.

relax

6- Juny: recorre el món (o el teu propi país o comunitat)

El mes de juny (la meitat de l’any) pot ser una bona oportunitat per a viatjar fins a este país en el qual sempre has volgut estar, però que, per unes coses o per unes altres, mai has pogut anar, o fins i tot per a viatjar a una ciutat dins del teu propi país en la qual mai hages estat. Organitza el viatge amb la persona que tu vulgues, o fins i tot prova de viatjar sola, enriqueix-te del lloc, aprén l’idioma, coneix les seues gents, els llocs més remots de les ciutats que visites… I tornaràs amb les piles més que carregades per a continuar l’any amb un gran somriure i amb ganes de continuar complint objectius.

viatjar

7- Juliol: Vols aprendre a cuinar?

Potser cuinar siga el teu major hobbie i per això este objectiu ja l’has complert el mes d’abril, no obstant això mai està de més recordar-te la necessitat d’aprendre nous plats i noves receptes. El mes de juliol pot ser el teu gran aliat a l’hora de començar a cuidar més la teua alimentació amb una dieta sana i equilibrada amb la qual, combinada amb l’exercici físic, podràs fins i tot aprimar, posar-te en forma o sentir-te millor amb tu mateixa. Has vist com ha canviat la teua vida?

cuinar

8- Agost: obre’t a l’amor o revitalitza la teua relació

L’amor pot omplir la teua vida de felicitat, sempre que tingues cap i sàpigues el que et convé en una relació. Tingues clar que l’amor real, este que t’acompanya durant tota la vida, no estreny, no lliga, no és tòxic i no et fa plorar mai, així que si estàs vivint una relació d’este tipus has d’acabar ja com a objectiu per a este mes. En cas contrari, agost pot ser un bon mes per a centrar-te en obrir-te a l’amor si és que ets d’estes persones que s’allunya cada vegada que veu cors o que sent alguna cosa per algú. I què hi ha dels qui tinguen parella? És un bon moment per a revitalitzar la teua relació: proposa algun pla, tingues detalls amb la teua parella i sal de la rutina.

parella d'enamorats

9- Setembre: noves metes laborals

Moltes vegades el nostre treball no ens agrada, entrem en una rutina que ens fa estar fins i tot de mal humor, i si eixim de la rutina?, t’atreveixes?. Com a objectiu o propòsit per a setembre has de pensar en les teues metes laborals: pots estalviar, pensar en un nou treball, en un negoci revolucionari… En definitiva, a treballar en alguna cosa que et faça créixer en el terreny laboral, que et faça feliç i que faça que isques un poc de la rutina. Sabem que no és fàcil, però has de ser valent i atrevir-te a afrontar estos canvis.

Treballant

10- Octubre: gaudeix de la teua família o amics

A pesar que no sempre ho semble, la teua família sempre serà aquí. I quan parlem de família també ens referim a estos amics que més que amics són com a germans. Per això, el mes d’octubre has de proposar-te dedicar més temps a passar-ho amb ells. Siga el que siga, qualsevol activitat que t’acoste una miqueta més als teus t’ajudarà a créixer com a persona. Deixa a un costat els teus problemes de treball o d’amor i centra’t en ells: et divertiràs i aprendràs molt de tots ells.

Amics junts

11- Novembre: fes una labor social

Fer una labor social pot ser des d’apuntar-te a una ONG fins a ser voluntari d’alguna d’elles passant per fer una bona acció al dia (ajudar a creuar a algú, ajudar a la teua veïna amb les bosses d’anar a comprar…) o fins i tot reciclar. Tot el que siga ajudar als altres o al planeta sencer canviarà la teua percepció sobre la vida i sobre el camí que et queda per recórrer. T’ho assegurem: després d’este mes, et sentiràs moltíssim millor amb tu mateixa.

Dos mans agafades

12- Desembre: sigues feliç!

Arriba el final del 2022 i, de nou, toca fer balanç de tot el que has aconseguit durant l’any. Has complert tots els teus objectius? Siga com siga, desembre és un bon mes per a començar a ser realment feliç. Per a això has de conéixer-te molt millor a tu mateixa: escolta’t, fes una llista de les coses que més t’agraden en la vida o de les teues prioritats, pensa en tu i oblida’t una estona al dia de tots els problemes externs que t’envolten. És tu moment, és el moment de viure la teua vida i això, benvolguda amiga, ningú t’ho pot arrabassar.

Un home molt feliç

Has vist tot el que has aconseguit seguint estos propòsits?

Canviar la teua vida depén de tu, i el 2022 és una oportunitat immillorable per a això. Segur que si te marques una meta cada mes el resultat quan s’acabe l’any serà molt més millor del que pensabes. Ser feliç no costa res. 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies