Sánchez demana respectar drets digitals de la ciutadania enfront de ‘la desregulació per a la tecnocasta’

MADRID, 5 (EUROPA PRESS)

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat que Europa “ha de consolidar un model de desenvolupament tecnològic que contribuïsca al creixement econòmic des del ple respecte als drets digitals de la ciutadania”, enfront dels qui promouen “la desregulació absoluta per a la tecnocasta”.

Segons ha puntualitzat, durant la seua participació en el Fòrum de Davos traslladarà tres mesures “amb implicacions europees” destinades a protegir la ciutadania i reprendre el control de les plataformes: acabar amb l’anonimat en xarxes socials; aprofundir en la transparència dels algorismes i marcar la moderació en les xarxes socials com un requisit; i aconseguir que els CEO d’estes grans plataformes ‘online’ es facen responsables dels danys que causen.

Així s’ha expressat en la clausura de la presentació de l’Observatori de Drets Digitals, un projecte gestionat per Red.es, en col·laboració amb la Fundació Hermes, destinat a impulsar el coneixement, el debat i la difusió dels drets entre la ciutadania i entitats públiques i privades.

La CNMC COORDINARÀ LA SUPERVISIÓ DE PLATAFORMES DIGITALS

En l’acte, ha avançat que “en les pròximes setmanes” s’aprovarà la designació de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) com a coordinador de servicis digitals i que dotarà dels recursos materials i humans per a exercir la supervisió de l’activitat de les plataformes digitals.

A més, ha explicat que a nivell europeu Espanya defensarà davant de la Comissió l’elaboració d’un pla d’inversions per al foment d’infraestructures públiques i privades per a incrementar la sobirania tecnològica del club comunitari. “No podem permetre que les nostres dades, que les nostres infraestructures, que les nostres comunicacions queden en mans de potències estrangeres”, ha advertit.

En la seua intervenció, Sánchez ha avisat que la societat no pot permetre que l’espai digital “es convertisca en el Salvatge Oest”. Així, ha posat el focus sobre la importància que té el món digital en l’actualitat i s’ha preguntat per què la societat accepta com a “normal” en el món digital el que “mai acceptaria” en el físic. “Crec que la fe en la tecnologia i les seues promeses ens ha encegat davant de les seues pitjors conseqüències”, ha lamentat.

Sobre este tema, ha recalcat que l’algorisme “no repartix oportunitats”, ha acusat les grans plataformes tecnològiques de no ser neutrals i ha assenyalat que la mentida viatja a través d’elles “molt més ràpid” que la veritat. Entre altres, ha posat com a exemple la dana que va afectar a València el passat octubre, on “milers de bots van tractar de multiplicar el dany propagant bulos, molts d’ells estafes”.

ÚLTIMES NOTÍCIES