La seu del PSPV-PSOE a València va reobrir les seues portes després d’haver sigut vandalitzada durant el cap de setmana, en un succés que ha sigut reivindicat per l’organització Joventut Combativa-Front Obrer mitjançant les seues xarxes socials.
L’atac va consistir en l’aplicació de pintura negra en la façana principal de l’edifici i la col·locació d’una pancarta on es va ratllar el logotip del partit amb una creu roja. Estes accions van generar una resposta immediata del PSPV, que va anunciar la formalització d’una denúncia davant la Policia Nacional per a investigar l’ocorregut.
En un comunicat publicat en el compte oficial del PSPV en la xarxa social X, el partit va expressar el seu compromís amb el diàleg, la tolerància i la democràcia, posant l’accent que les portes de la seua seu sempre estaran obertes a estes premisses.
Declaracions contra el Partit Popular
El secretari d’organització del PSPV-PSOE, Vicent Mascarell, va culpar al Partit Popular (PP) de l’atac i va vincular este acte vandàlic amb declaracions de l’expresident del PP José María Aznar, assenyalant a més la complicitat de Feijóo i Mazón en este context.
Vídeo reivindicatiu de Joventut Combativa-Front Obrer
Hores després de l’atac, Joventut Combativa-Front Obrer va difondre un vídeo en el qual diversos dels seus membres, amb els rostres coberts, realitzen les pintades amb extintors i col·loquen la pancarta a la porta de la seu. El vídeo venia acompanyat d’un missatge contundent: La joventut ja no creu en el vostre circ. Mort al règim del 78.
Reaccions polítiques de condemna
L’atac va suscitar reaccions de condemna per part de figures polítiques rellevants. Carlos Mazón, president de la Generalitat i líder del PPCV, va expressar a través del seu perfil en X que condemna fermament la violència, afirmant que la barbàrie no és compatible amb la democràcia i que la violència mai té justificació.
D’igual mode, María José Catalá, alcaldessa de València i membre del PP, va rebutjar estos actes vandàlics assenyalant que la violència mai és el camí i que defendre la democràcia implica rebutjar qualsevol tipus d’agressió, independentment del seu origen.
Context i implicacions
Este incident posa en relleu les tensions polítiques actuals i el desafiament que representa per als partits mantindre la convivència democràtica enfront d’actes de violència i vandalisme que busquen alterar el normal desenrotllament polític i social a la ciutat de València.