Durant una intensa tempesta a València, una dona de 52 anys va patir una greu parada cardíaca després de ser aconseguida per un llamp mentres es refugiava sota un arbre en la zona de La Marina. Acompanyada per la seua filla, qui té mobilitat reduïda, buscaven protecció de la tempesta quan l’incident va ocórrer.
L’arribada dels serveis d’emergències
L’equip d’emergències del Servici d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) va arribar ràpidament al lloc i va aplicar maniobres de reanimació cardiopulmonar, aconseguint estabilitzar a la dona. Posteriorment, va ser traslladada a l’Hospital Clínic de València per a continuar amb la seua atenció mèdica especialitzada.
Atenció a la filla afectada
A més, el SAMU va atendre la filla de 22 anys, que també va patir una fulguración a causa de l’impacte del raig. Ella va ser traslladada al mateix hospital per a rebre el tractament necessari.
Coordinar l’operatiu d’urgència
El Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) va rebre l’avís sobre les 12.30 hores i va mobilitzar un Suport Vital Bàsic juntament amb el SAMU fins a la Marina. En el lloc també van treballar agents de la Policia Nacional i Local per a col·laborar en l’atenció i seguretat de la zona.
Precaucions durant tempestes elèctriques
Este accident ressalta la gravetat de buscar refugi sota arbres durant tempestes elèctriques, ja que poden convertir-se en punts d’impacte per a llamps, posant en risc la vida de les persones. Les autoritats recorden seguir les recomanacions de seguretat per a evitar este tipus de successos.
Importància de la intervenció immediata
La ràpida intervenció dels servicis sanitaris va ser fonamental per a salvar la vida de les dos dones, demostrant la importància de l’atenció immediata en casos d’emergències mèdiques relacionades amb fenòmens naturals extrems.