Rita Barberá ja és alcaldessa Honorària de València

Els vots del PP i Vox han aprovat esta distinció mentre els grups de l'oposició han recordat els casos de corrupció durant l'etapa de Barberá

El Ple de l’Ajuntament de València ha acordat este dimarts, amb els vots a favor de l’equip de govern i Vox i en contra de Compromís i PSPV-PSOE, concedir la distinció d’alcaldessa honorària de la ciutat de València, a títol pòstum, a Rita Barberá.

El nomenament com a Alcaldessa Honorària de Rita Barberá, s’ha decidit “per portar la ciutat a cotes de relleu internacional i de benestar urbà no conegudes ni abans ni després del seu mandat”. En este sentit, el portaveu municipal, Juan Carlos Caballero, ha destacat que “hui reconeixem la tasca d’una extraordinària dona unint per sempre el nom al de València. Hui concedim a Rita Barberá la màxima distinció d’esta ciutat”.

El regidor ha afirmat que volem reconéixer “el paper de l’alcaldessa, Rita Barberá, que va ser diputada autonòmica a les Corts des de la primera legislatura fins al 2015, presidenta de la FEMP, senadora i alcaldessa de València durant 24 anys, que va estar lligada a la ciutat. Va ser este i no un altre el càrrec més important que va tindre a la seua vida, la seua vocació més plena. Podria haver estat moltes més coses, però ella sempre va dir que no perquè per a Rita, València sempre va ser el principi i la fi de les seues aspiracions polítiques“.

Durant el debat, la regidora socialista, Sandra Gómez, ha explicat la posició, en contra, del seu grup municipal “en considerar que no s’està valorant la gestió ni els encerts o els errors de qui han passat per l’alcaldia de la ciutat, sinó si és oportú fer Alcaldessa Honorària a una persona acusada de corrupció amb causes obertes davant de la justícia que no enfrontarà en haver faltat”.

En este sentit, s’ha manifestat també la regidora del grup Compromís, Papi Roures, qui ha manifestat “l’inoportú del moment” i ha demanat ajornar esta distinció fins que “totes les causes judicials estiguen resoltes” i “la Justícia demostre la seua exemplaritat i la seua innocència”. 

Robles ha apuntat que la posició de Compromís “no és en contra del reconeixement a la senyora Barberà” i ha recordat que ha recordat que la resposta institucional a la seua mort “va estar a l’altura de qui va ser alcaldessa 24 anys” i que “no se’ns van caure els anells habilitant l’Ajuntament com a capella ardent de la Senyora Barberà. La cua per acomiadar-se’n capgirava l’edifici. Un edifici presidit pel Senyor Joan Ribó”.

“La pena i la solitud amb què la senyora Barberà va marxar envoltada de causes judicials que hui seguixen obertes va ser haver estat abandonada pel seu partit i, concretament, per la senyora María José Catalá, Juan Carlos Caballero i Isabel Bonig, que van signar a les Corts Valencianes per a la seua expulsió del Partit Popular”, ha dit contundent Robles. De fet, els regidors de Compromís han mostrat titulars de premsa amb declaracions de diferents membres del PP en contra de Barberá.

ÚLTIMES NOTÍCIES