L’Ajuntament de Paterna demana el confinament voluntari i endurix al màxim les restriccions

Compartir:

 

L’Ajuntament de Paterna, en la comarca de l’Horta (València), ha endurit al màxim les restriccions a la ciutat que són de la seua competència per a tractar de frenar la transmissió comunitària del coronavirus entre la població davant l’augment, en un 85%, dels contagis en el territori.

 

D’esta manera ho ha anunciat este dilluns l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo després de signar el decret que recull les noves mesures i que ha sigut acordat durant la reunió del Comité municipal de Seguiment de la COVID-19 que s’ha celebrat per a analitzar la situació epidemiològica de la ciutat, ja que la incidència se situa entorn dels 400 casos per cada 100.000 habitants.

 

Estes mesures excepcionals, que entraran en vigor el pròxim 12 de gener i es mantindran fins al dia 31, arrepleguen entre altres limitacions, el tancament de parcs i el precinte de les àrees de joc infantils, el tancament de tots els edificis i locals municipals, el tancament de Biblioteques i Museus i la cancel·lació de tota activitat i programació sociocultural de la ciutat, tant del Gran Teatre com de tots els locals municipals.

 

També s’ha ordenat el tancament de totes les instal·lacions deportives municipals i la suspensió dels entrenaments i competició de clubs deportius, excepte els professionals. A demés, l’ajuntament continuarà prestant tots els servicis, sempre amb cita prèvia i estrictes protocols d’higiene i seguretat.

 

Crida a la responsabilitat

«Amb l’únic objectiu de protegir als veïns hem decidit tancar, suspendre i cancel·lar tot el que depenga de l’ajuntament», ha afirmat Sagredo al mateix temps que ha assegurat que «farem tot
el que siga en la nostra mà per a tractar de frenar i controlar l’expansió del coronavirus entre la nostra població».

 

En este sentit, el primer edil també ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania per a que es quede en casa, limite al màxim els contactes socials i siguen rigorosos amb el compliment de les noves restriccions i normes anti COVID-19.

 

«Davant el preocupant repunt dels casos, el confinament voluntari és l’opció més segura i eficaç per a combatre l’expansió del virus», ha afirmat Sagredo al mateix temps que ha recordat que el municipi continua analitzant les aigües residuals de tot el terme municipal per a detectar i rastrejar la presència de COVID-19 i continua desenvolupant dos projectes pioners en tota Espanya sobre el coronavirus en els entorns escolars.

EL MÉS LLEGIT

La infanta Sofía estudiarà el batxillerat en el mateix internat de Gal·les que la seua germana

La Zarzuela informa dels plans educatius de la menor de les filles dels Reis, però manté la incògnita sobre la formació superior de la princesa d'Astúries

Senten a la banqueta un home per abusar de la neta de la seua parella

La Fiscalia sol·licita set anys de presó per presumptament abusar sexualment de manera continuada d'una menor d'edat, neta de la seua companya sentimental

Un terratrémol de 7,5 deixa centenars de morts a Turquia i Síria

Durant la matinada d'este dilluns un sisme ha sacsejat el centre de Turquia i el nord-oest de Síria i ha deixat l'afonament de diversos edificis als dos països

Mor Paco Rabanne: el dissenyador que va vestir les estreles de metall

Va nàixer en 1934 al País Basc i tenia cinc anys quan van afusellar al seu pare i va fugir amb la seua mare a França
CatalanSpanish