L’Ajuntament de València anuncia com serà la nova avinguda del Port de la ciutat

S'eliminaran dos carrils de circulació
S'eliminaran dos carrils de circulació

 

Este matí de dilluns la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha anunciat en una roda de premsa com serà la nova avinguda del Port de la ciutat. El canvi més gran de l’obra és l’eliminació de dos carrils de circulació i una banda d’aparcament, amb el que es recuperarà uns 7 metres.

 

Segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana de València a través del seu compte de Twitter, l’objectiu del nou projecte de la renaturalització de l’avinguda és recuperar espais per als vianants i crear un eix que connecte esta zona amb el centre de la ciutat.

 

 

Quant a les modificacions, a demés d’eliminar dos carrils i una banda d’aparcament, les obres també comptaran amb una ampliació de la vorera, es baixarà el carril bici d’esta i es plantarà molta vegetació per a combatre la calor i el drenatge d’aigües pluvials.

 

«Volem millorar la qualitat de vida de la ciutadania»

En total, la superfície d’actuació serà d’uns 2,5 quilòmetres de llarg i uns 75.000 m², amb el que es recuperaran  30.000 m² d’espai públic. D’esta forma, es quedaran 52.500 m² per a les persones i es reduiran 22.500 m² l’espai per als vehicles.

 

Segons ha explicat Gómez, el que es vol és «proporcionar espai públic de caràcter universal que millore l’habitabilitat i qualitat de vida de la ciutadania. Volem donar la volta als percentatges d’ocupació d’espai».