L'Ajuntament de Xirivella crearà un Consell Local d'Infància

El CLIX serà un fòrum permanent en el que el govern municipal atendrà les demandes del públic infantil
L'Ajuntament de Xirivella crearà un Consell Local d'Infància | Europa Press

Els xiquets constituïxen ciutadania de ple dret i han de ser escoltats. Baix d'esta premissa innegociable, Xirivella, en l'Horta (València), ha activat el procés de participació ciutadana que conduirà fins a la creació del Consell Local d'Infància (CLIX), un espai de trobada entre el poder públic i la ciutadania menor de 12 anys.

El CLIX serà un fòrum permanent en el que el govern municipal escoltarà i atendrà les demandes del públic infantil: com millorar la ciutat, com facilitar la seua vida, com fer que se senten plenament realitzats i integrats en el seu entorn, etc.

La creació del CLIX ve precedida d'una gran faena de camp feta per l'Àrea de Participació Ciutadana en el marc del programa Xirivella, amb X de xiquetes i xiquets. El projecte, que va arrancar uns mesos abans de l'emergència sanitària, ha promogut la divulgació i sensibilització entorn dels drets de la infància i l'educació en la disciplina participativa.

Organització de tallers informatius

Després d'un procés de consulta entre l'alumnat de quint i sext que va permetre conéixer les seues inquietuds i propostes de millora, es tendix ara cap a la implantació d'una agenda de diàleg mantinguda en el temps. Ajuntament, direccions docents, famílies, moviment associatiu… D'una forma o una altra, tots els àmbits locals queden instats a interactuar amb la infància.

«El públic infantil té els mateixos drets que l'adult; este ambiciós projecte de participació ciutadana no pretén ser una cosa anecdòtica sinó un vertader instrument d'interlocució i enriquiment mutu», manifesta la regidora de Participació, Isabel Torres.

L'Ajuntament, en un primer nivell preparatori, ha organitzat dos tallers formatius perquè el personal municipal conega les eines del diàleg amb la ciutadania de menor edat. En paral·lel, en l'àmbit escolar s'educa a xiquets en drets, participació i utilitats d'un Consell Local d'Infància.

Després de les sessions informatives s'iniciarà el procés d'elecció dels consellers i conselleres del CLIX, al que  podrà concórrer l'alumnat d'entre 10 i 12 anys. Està previst que el CLIX, els membres del que seran triats directament per l'alumnat, quede constituït al llarg de 2021.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Confinament perimetral per a Nadal, l'última proposta de Sanitat" "ATENCIÓ: Els últims contagis per coronavirus en Espanya"