Otorrinolaringòlegs alerten de danys en oïdes per ús d’auriculars

Compartir:

 

La Societat Valenciana d’Otorinolaringologia i Cirurgia de Cap i Coll (SORLV), en col·laboració amb el FICIV (Festival Internacional de Cinema Infantil de València) i Florida Universitària, ha presentat la seua nova campanya centrada en la prevenció de les lesions auditives, associades a l’exposició a sons intensos en dispositius d’àudio personal.

Un projecte orientat als més joves, a través d’un petit spot d’animació i difusió en mitjans de comunicació.

 

La pandèmia ha augmentat l’excés d’ús d’auriculars

 

Des de la Societat expliquen que la pandèmia ha multiplicat l’ús dels auriculars, principalment per la docència on line i per la realització de més activitats d’oci a través de dispositius electrònics, com ordinadors o tablets.

De fet, assenyalen que l’OMS (Organització Mundial de la Salut), assegura que prop del 50% dels joves tenen un greu risc de patir danys auditius de forma permanent i irreversible, per la contínua exposició a soroll.

Per això, volen conscienciar, sobretot, als més joves, que “un mal ús d’estos dispositius genera pèrdua d’audició i l’aparició de sorolls, coneguts com a acúfens, que romandran constants en el temps”, avisen des que SORLV.

A més, expliquen que els sons més perjudicials són els situats per sobre de 85dB. I el volum dels auriculars oscil·la entre els 75 i els 136dB. Per esta raó, recomanen “no exposar-se a més de 8 hores a sons d’aproximadament 85dB ni més de 15 minuts a aquells que se situen en 100 dB. Per evitar-los, hem de limitar el temps que dediquem a activitats sorolloses, realitzant descansos auditius, reduint l’ús d’auriculars al voltant d’una hora diària i sense superar el 60% del volum màxim del dispositiu”, Explica la doctora Sara Ferrero, otorrinolaringòloga i membre de la Societat.

Des de la Societat Valenciana, recomanen que “en cas de percebre sons constants (acúfens), pèrdua d’audició o dificultat per entendre sons o converses, la consulta amb un especialista en l’àrea per poder detectar estiguis lesions en la seua etapa inicial i així poder ajudar a identificar el problema”.
 

EL MÉS LLEGIT

Crònica d’un aplec

David Casanova, Portaveu Units pel Poble-Compromís i Coordinador Decidim Comarques del Nord parla de la importància 'd'empoderar-nos com a societat amb la lluita pels drets del poble valencià'

Froilán en la batuda d’un ‘after’ on hi havia menors i cocaïna rosa

L'estiu passat, el fill de la infanta Elena es va veure involucrat en un tiroteig a Marbella; i al desembre, en una baralla amb navalles en el centre de Madrid

Judici contra un home acusat de pedofília i pornografia infantil

Hui comença el judici contra un home acusat de contactar en xarxes socials amb una menor de 14 anys per dir-li que volia ser el seu nóvio i sol·licitar-li fotos despullada i en actitud sexual

Un equip de rescat valencià ajudarà a la recerca de víctimes del terratrémol de Turquia i Síria

Com a conseqüència del terratrémol i posteriors rèpliques, es registren més de 2.900 morts i més de 13.500 ferits
CatalanSpanish