Consulta els aliments retirats per al consum per òxid d’etilè

Compartir:

 

Durant l’estiu s’han retirat diferents lots gelats de diferents marques, com els de Nestlé, per l’alta presència d’òxid d’etilè al seu interior.

Ara, s’ha sabut que la Unió Europea porta diversos mesos darrere dels aliments amb alts nivells d’òxid d’etilè que s’han trobat en lots de llavors de sèsam procedents de l’Índia.

Per este motiu, s’han retirat en altres països nombrosos aliments elaborats amb sèsam o oli de sèsam, com són barreges de llavors, barretes de cereals, galetes, pa de llavors, brioixeria, tahina i hummus.

A Espanya, Decathlon ha informat sobre la retirada d’alguns dels seus productes per contenir òxid d’etilè. Es tracta de cinc productes de la firma Aptonia entre els quals podem trobar barretes i càpsules creades amb sèsam que es van vendre en el mercat entre el 19 de juny i el 12 d’agost.

No s’han de consumir estos productes de Decathlon

Decathlon ha publicat un comunicat a la seua pàgina web advertint als seus usuaris de l’alta presència d’òxid d’etilè en diversos productes que s’han posat a la venda.

Concretament, el contingut d’òxid d’etilè és superior a l’fixat per la normativa vigent a les barretes Vitamines + Minerals de gust taronja. En els lots 21.140 i 21.189 que es van vendre fins al passat 12 d’agost. També el lot 21.166 de les barretes Electrolytes Tables “Ecosize” de sabor llimona i el lot 21.167 de el mateix producte.

D’altra banda, Decathlon també adverteix de l’alta presència d’òxid d’etilè en el pot de 100 càpsules de electròlits de la signatura Salts Caps. Concretament de el lot 21.182, que es va vendre en el mercat fins al passat 12 d’agost.

Des de Decathlon demanen, a totes aquelles persones que tinguen qualsevol d’estos productes, que els tornen com més prompte “Si tens qualsevol d’estos lots, et demanem que no els consumeixis i que els tornes a la recepció de la botiga més propera, perquè te’ls canvien o et tornen els diners (encara que el producte estiga incomplet) “. En cas de dubte, els responsables adverteixen que es pot consultar més informació en el nombre de telèfon gratuït 900 100 903.

EL MÉS LLEGIT

Aitana Mas, en contra de la gestació subrogada: ‘A Espanya no es permet comprar xiquets’

La vicepresidenta del Consell recorda que hi ha altres opcions per tindre una família com l'adopció i que hi ha 4.000 xiquets i xiquetes dins del sistema públic valencià

Ford rebaixa l’edat de prejubilació als 55 anys per a l’ERO d’Almussafes

La multinacional també planteja indemnitzacions de 45 dies per any, però els sindicats reclamen ampliar la proposta i exigeixen abaixar l'edat de prejubilació per a més sortides voluntàries

Una dona amenaça de cremar-se a l’estil bonze si no li donen un habitatge a Alacant

La dona està a punt de ser desallotjada del local on viu i exigia que se li lliurara un habitatge

La Fira de les Comarques reuneix propostes turístiques per a tots els públics a la plaça de Bous de València

El certamen anual de la Diputació, que apropa als visitants de forma gratuïta l'oferta turística de tota la província, se celebra des d'este divendres fins diumenge que ve