Les aportacions sobre l’estat del valencià en el seu territori

Compartir:

 

Este dimecres s’ha celebrat una taula rodona en format virtual en la que han participat Francesc Ballone, membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans; Rita Peix, professora de la Universitat de Montpeller, i Sandre Llopis de Pau, director de València Diari, per a tractar la situació del valencià en les diferents àrees lingüíistiques.

 

Les tres ponències, que es van poder seguir a través del canal de Youtube de l’Associació Llengua Nacional, van ser molt interessants i cadascun dels participants va aportar la seua visió d’expert en la llengua del seu territori.

 

Els tres participants van coincidir en la importància dels nous parlants i de les generacions més jóvens per a la transmissió de la llengua. De fet, cal destacar que, cada volta més, des de les institucions i des de l’associacionisme s’està treballant en la recuperació del valencià allà a on és llengua pròpia, tot i les dificultats evidents que encara hi ha i certes inèrcies institucionals contràries. 

EL MÉS LLEGIT

Mor Paco Rabanne: el dissenyador que va vestir les estreles de metall

Va nàixer en 1934 al País Basc i tenia cinc anys quan van afusellar al seu pare i va fugir amb la seua mare a França

El Consell declara 2023 com a Any Nino Bravo

Es crea la comissió que aprovarà el programa general dels actes commemoratius pel cinquantenari de la mort del cantant valencià d'Aielo de Malferit

El Palauet de Monforte acollirà les cerimònies de benvinguda als nounats de València

La celebració d'estes cerimònies civils no implicarà el pagament de cap taxa, atés que no constituïxen actes administratius

L’atur puja al gener a la Comunitat Valenciana a 6.776 persones

L'augment, així i tot, és per davall de la mitjana estatal, que és del 2,49%
CatalanSpanish