Detectat un brot de 22 pelegrins valencians en el Camí de Santiago

Catedral de Santiago de Compostel·la
Catedral de Santiago de Compostel·la

 

L’àrea Sanitària de Santiago i Barbanza ha detectat un brot de coronavirus amb 22 peregrins jóvens contagiats en dos albergs en el municipi de O Pino, en A Corunya (Galícia). Fonts d’aquesta àrea sanitària han explicat al mitjà Europa Press que es tracta de 22 positius d’un grup de 28 pelegrins que es trobaven en dos albergs d’aquesta localitat, majoritàriament procedents del territori valencià

 

Segons ha avançat Europa Press, els afectats pel Covid-19, després d’haver estat aïllats se n’han anat als seus domicilis en cotxes particulars i amb el consentiment informat que se n’anaven als seus habitatges. Aquest brot de Covid-19 es va detectar dissabte passat en el terme municipal de O Pino, situat en el tram final del Camí de Santiago, entre un grup de pelegrins d’entre 20 i 21 anys.

 

Detectat segon brot de pelegrins

El lloc on s’ha localitzat el brot es troba a tan sols 22 quilòmetres de Santiago de Compostel·la i en els seus albergs dormen els qui ja han finalitzat la major part del camí i s’enfronten a l’última etapa que els porta directament a la catedral de Santiago.

 

És el segon brot de pelegrins en albergs que s’ha detectat en l’última setmana. Els albergs en els quals s’allotgen aquest tipus de turistes estan formats per grans habitacions en les quals s’acumulen lliteres on comparteixen la nit persones que no sempre es coneixen. Malgrat que l’ocupació d’aquests establiments ha quedat reduïda a la mínima expressió, l’afluència de visitants ha desbordat aquest tipus d’instal·lacions davant la gran demanda que coincideix amb la setmana gran de les Festes de l’Apòstol.